İçeriklerin, Yazıların Hızlı İndexlenmesi İçin Yapılması Gerekenler

İçeriklerin, Yazıların Hızlı İndexlenmesi İçin Yapılması Gerekenler

Hızlı İndexleme İçin Sosyal Medya ve İmleme

Arama motorları ve arama motorlarının botları tarafından sitede yeni yayınlanmış içeriklerin veya varolan içeriklerin daha hızlı bir şekilde intexlenmesini sağlamak için yapılması gereken bir takım iyileştirmeler söz konusudur. Bu iyileştirmeler bir nevi seo  çalışmalarından bir tanesidir. Bu iyileştirmelerin en önemlileri sosyal imleme, ping servisleri aracılığı ile botları çağırma, ziyaretçileri içeriklere yönlendirecek eklentiler, yazı başlık ve içeriği güncelliği, özgünlüğü gibi etkenlerdir. Ancak bu iyileştirmeler yapılırken sitenin kod oranını çok fazla artırmadan az ve öz kod ile bu tip işlemler gerçekleştirilmelidir. İçerik indexlenmelerinin en büyük fark yarattığı durum sitelerinin genç ve yaşlı olmasından kaynaklanmaktadır. Yaşlı siteler yani domain yaşı büyük siteler genç sitelere oranla daha hızlı indexlenme önceliğine sahip. Genç siteler yani yeni açılmış siteler ise daha henüz arama motorları ve botlar tarafından tanınmadığı için içeriklerin indexlenmesi biraz zaman almaktadır.

Hızlı İndexlenme Yolları

  1. Özgün, farklı başlık ve içerik oluşturulmalı,
  2. Yazıların özgün ve farklı olduğu kadar güncel konulardan da olması önemli etkendir,
  3. Sosyal imleme yani yayınlanan içerekler sosyal ağlarda(facebook, twitter, google+, bloggers) yazı başlığı ve yazı linki bir arada paylaşılarak arama motorlarının önemini artırmak ve ziyaretçi gelmesini sağlamak,
  4. Ayrıca diğer kaliteli imleme siteleri de kullanılarak arama motorları botlarının ilgisini artırmak önemlidir,
  5. Arama motorları toolbar’ları (araç çubukları) kullanmak. Tam anlamıyla fayda sağlamasa da kısmen arama motorlarına ilgi sağlanılabilir,
  6. Sitemap veya arşiv gibi sitede bulunan bütün içeriklerin tüm listesini hazırlayıp arama motorlarına iletip botların siteyi tarayıp içeriklerin hızlı indexlenmesine yardımcı olmak.
  7. Yazı altlarında benzer veya ilgili yazılar kısmı oluşturup ziyaretçilerin diğer içeriklere de bakmasını sağlayıp sitede kaldıkları süreyi artırmak.
  8. Yazı kenarlarına bloklara veya sidebar diye tabir edilen yerlere rss adresi aracılığı ile son eklenen yazıların listesini oluşturmak,
  9. Ziyaretçilerin yazılara yorum yapmasını da teşvik etmek yazıların bir nebze de olsa arama motorları tarafından önemli hale gelmesi sağlanabilir.
  10. Pingomatic ve benzeri ping servislerine site adresi ve rss adresi kayıt edilerek yani site pinglemek işlemi yapılarak farklı arama motorlarının ve servislerinin botlarının siteye daha çabuk gelmesi ve indexlenme hızını artırması sağlanabilir.
  11. Son olarak yazıların içerinde konu ile ilgili belirtilen ve vurgulanan anahtar kelimelere yine aynı yazı veya site adresi bağlantı verilerek arama motorları botlarının yazıları hızlı indexlenmesini sağlaması için küçük teşviklerde bulunulabilir.


Yorum Yazın

Profesyonel destek için iletişime geçin. İletişim