Özgün Görsel İle Backlink Kazanma Teknikleri

Özgün Görsel İle Backlink Kazanma Teknikleri

Her görselin bir hikayesi vardır, ama daha da önemlisi; görsellerinizi backlink geliştirme amaçlı da kullanabilirsiniz! Peki nasıl? İşte o SEO teknikleri!

Kullandığınız Görsellerle Sektörünüzde Öncülük Etmeye Çalışın

Web sitelerindeki her yazı veya makalede, en az bir görsel mutlaka kullanılması gerekir. Ne yazık ki, bu imajların çoğu, özgün değil, yani stok görseller. Stok görsel kullanmanın tek başına zararlı olduğunu söylemiyoruz; ama onun yerine, tamamen özgün fotoğraf ve görseller kullanırsanız, hitap ettiğiniz endüstri için görsel konusunda öncülük etmiş olursunuz. Bunun size SEO açısından avantaj sağlayacağından emin olabilirsiniz! 

Bloggerların Kullanmayı Tercih Ettikleri Anahtar Kelimeleri Araştırın

Bunlar imajlarınızda kullanacağınız anahtar kelimeler! Fakat, bu teknik bu kadar basit değil. Yani, sadece kullanıcıların en çok aradıkları anahtar kelimeleri görsellerinize eklemiş olmuyorsunuz. Bunun ötesinde, blogger ve benzeri influencer kişilerin kendi görsellerinde kullandıkları kelimeleri de değerlendirmiş oluyorsunuz. Bu iş için, imaj alt metinlerini analiz edebileceğiniz yardımcı araçlar da bulunuyor. Tüm bu analizlerin sonunda, işinize en çok yarayacak anahtar kelimeleri barındıran bir havuzunuz olacak. Bu anahtar kelimeleri belirlediğinizde, hepsini ayrı ayrı tekrar farklı araçlarla analiz edebilirsiniz. Örneğin; Google’da hangi hacimde kullanılıyorlar? Veya, bu anahtar kelimeleri kullanarak görsel arama yaptığınızda ne tür sonuçlarla karşılaşıyorsunuz? Anahtar kelimelerin analizi ile ilgili sizlerle daha önce çok sayıda zengin makaleler paylaşmıştık. Hızlıca bir göz atmanızı öneririz! 

Özgün Fotoğraf & Görsellerinizi Kullanan Kişilerle İletişime Geçin

Eğer tüm içerik süreçlerinizde stok değil, özgün fotoğraflar kullanıyorsanız, zaman içerisinde bu görseller Google’da kendine geniş bir yer bulacaktır. Hal böyleyken, doğal olarak bu imajları değerlendiren birçok farklı kullanıcıyla karşılaşacaksınız. 

Bu kişilere ulaşıp, kibar bir dille, sizi (web sitenizi vb.) referans göstermelerini rica edebilirsiniz (Tabii bir link paylaşırlarsa harika olur). Bu kişilere, onlara baskı kurulan veya rahatsız edici bir dille yaklaşılmaması gerekiyor. Çünkü böyle durumlarda, görsellerinizi kullanmaktan vazgeçip hepsini tamamen kaldırabilirler. 

 İmaj-Kelime Orantısını Ayarlayın

İmaj kelime orantısını daha önce duymamış olabilirsiniz. Çok yakın zamanda yapılan bir araştırma; Facebook ve Twitter gibi popüler sosyal medya kanallarında en çok paylaşılan blog içeriklerinde şu tür bir imaj-kelime orantısı (dengesi) var: Her 75 veya 100 kelimenin ardından bir görsel paylaşımı! 

Sosyal medyada paylaşım almanız demek, dolaylı da olsa backlink geliştirme yaptığınız anlamına geliyor. Bu hedefle, blog ve diğer içeriklerde imaj-tekst metin dengesine dikkat etmekte fayda var.



Yorum Yazın

Profesyonel destek için iletişime geçin. İletişim