Google Sahte Yorumları Kaldırıyor!

Google Sahte Yorumları Kaldırıyor!

Google’ın bazı yorum tiplerini otomatik olarak sildiğini biliyor muydunuz? Yaşanmış, gerçek örneklerden işte o 5 farklı yorum tipi ve bu arada, Google’ın bu yorumları neden kaldırdığını da açıklayacağız. 
Bazı durumlarda, kullanıcılar işletmenizle ilgili negatif yorumlar bırakmış olabilirler.

Google, Bu Yorumları Dikkatle İnceliyor. İlk Örnekle Başlayalım…

Örnek 1:

Bu yaşanmış örneğin konusu; ırkçılık ve yasa dışılık anlamları içeren bir yorumla ilgili. Bu negatif yorumlar, bir okulla ilgili yapılmış. Yorumlarda, kullanıcı, okulun kendisine yasa dışı ürünler teklif ettiği iddiasında bulunuyor. Ayrıca, bu okulun, ırkçı birliklerle iş yaptığını da iddia ediyor. 
Okuldan, konuyla ilgili bir cevap da gelmiş. Google, tuhaf ve gerçekten uzak görünen bu yorumu otomatik olarak kaldırmış! 

Örnek 2:

İkinci örneğimiz, benzer sektörlerde faaliyet gösteren işletmelere, benzer negatif yorumlar bırakan bir kullanıcıyla ilgili. Bu kullanıcının, bir müşteri olarak, bu kadar işletmeden hizmet alıp, hepsine karşı memnuniyetsizliğini dile getirmiş olması Google’a gerçekçi gelmemiş olmalı ki, bu yorumu da otomatik olarak silmiş! 

Örnek 3:

Negatif yorumlarda en çok karşılaşılan durumlardan birisi, sahte profillerin oluşturulup hedef firmanın sürekli bir şekilde kötülenmesi. Bu kötü niyetli kullanıcılar, kimi zaman arkadaşlarından da yardım istiyorlar ve Google bu ilişkiyi bile tespit edebiliyor. 
Bu yaşanmış örnekte, bir kullanıcı Amsterdam’daki bir işletmenin profiline sürekli olarak “tek yıldız” puan bırakıyor. Ardından, bir sürü negatif yorum eklemeyi de ihmal etmiyor. 
Google’ın tepkisi çok hızlı oluyor. Tüm yorumlar, bir kerede kısa zaman içerisinde otomatik olarak kaldırılıyor! 

Örnek 4:

Google’ın sahte olduğunu tespit ettiği bir yorum türü de; aynı sektörde faaliyet gösteren birçok firmaya sürekli olarak negatif yorumlar bırakırken, başka bir firmaya övgü dolu sözler sarf eden kötü niyetli kullanıcılarla ilgili. 
Bu yaşanmış gerçek örnekte, 4 farklı kullanıcı aynı firmayla ilgili bir günde 4 farklı negatif değerlendirmede bulunuyor. Ancak, Google, hepsinin rakip bir firmayla ilgili olumlu değerlendirme yaptıklarını tespit etmiş ve bu olumsuz yorumları da otomatik olarak kaldırmış. 

Örnek 5:

Gerçek kullanıcıların, hiçbir kötü niyet taşımadan, yanlış bir şirketle ilgili negatif yorumlar bıraktığı durumlarla da karşılaşılıyor. Yani, işin aslı, tamamen yanlış anlama veya isim benzerliği olabiliyor. 
Bu örnekte, bir emlak firması, sundukları yemeğin kalitesizliği ile ilgili negatif yorumlar almış. Emlak firmasının herhangi bir yemek servis hizmeti bulunmuyor! Hal böyle olunca, Google, bir yanlışlık olduğunu tespit ediyor ve alakasız yorumu yine çok hızlı bir şekilde kaldırıyor.



Yorum Yazın

Profesyonel destek için iletişime geçin. İletişim