Sitelerin Vazgeçilmez Kriterleri : Tanıtım Yazıları

Sitelerin Vazgeçilmez Kriterleri : Tanıtım Yazıları

Vazgeçilmez Tanıtım Yazıları

Tanıtım yazıları son birkaç senedir yaygın bir şekilde tercih edilen içerisinde hedef anahtar kelimelerin belirlenerek oluşturulan yazılardır. Bu tanıtım yazıları ya benzer içerikli sitelerden ücretli olarak satın alınan ya da paravan bloglar oluşturularak yapılan tanıtım veya baclink çalışmasıdır. Tanıtım yazılarının son yıllarda çok fazla tercih edilmesinin sebebi standart backlink veya linklerden daha fazla dikkat çekilmesi ve daha fazla okunma ve dafa fazla bağlantılara(linklere) tıklanma oranına sahip olmasından kaynaklanmaktadır. Bu yüzden tanıtım yazıları seo çalışmalarında vazggeçilmez bir kriter haline dönüşmüştür.

Bilinçsizce Yapılan Tanıtım Yazıları Zararda Verebilir

Çalışmalar yapılırken uygulanan tanıtım yazısı çalışmaları bilinçsizce yapıldığında olumsuz sonuçlar doğurmaktadır. Olumsuz sonuçlarla karşılaşmamak tanıtım yazısı çalışmaları bilinçli bir şekilde gerçekleştirilmelidir. Tanıtım yazıları aracılığı ile başarıl ı sonuçlar elde edebilmek için onlarca paravan blog açıp aynı tanıtım yazısını kopyalama usulüyle yapmak yerine benzer konulu ve içerikli, yüksek ziyaretçi potansiyeline sahip kaliteli sitelerden farklı olarak hazırlanmış tanıtım yazıları hazırlanılarak çalışma sonuçlandırılmalıdır.

Etkili Tanıtım Yazısı ve Başarı Sağlayabilmek İçin Önemli Unsurlar

  1. Tanıtım yazısı yayınlatılacak sitenin benzer içeriğe sahip olması gerekmektedir.
  2. Tanıtım yazısı alınacak sitenin yüksek ziyaterçi istatiğine sahip olması gerekmektedir.
  3. Paravan bloglar oluşturmak yerine bol içerikli domain yaşı yüksek kaliteli özgün içerek üreten siteler tercih edilmelidir.
  4. Hazırlanan ve sitelerde yayınlanılması istenilen tanıtım yazıları birbirinden farklı ve özgün olmalıdır.
  5. Tanıtım yazısı uzunlukları minimum 200-250 kelime uzunluğunda olmalıdır.
  6. Tanıtım yazıları özgün bir uslup ve anlaşılır bir şekilde hazırlanmış olmalıdır.
  7. Ziyaretçiyi etkileyebilecek yalın bir dil kullanılmalıdır.
  8. Tanıtım yazılarında belirlenmiş farklı birkaç anahtar kelime vurgulanılarak bağlantı verilmelidir.
  9. İki veya üçten fazla hedef anahtar kelime belirtilmemelidir.
  10. Tanıtım yazısının son cümlelerinde hedef anahtar kelime kullanılmak yerine site domaini (alan adı) belirtilmelidir.
  11. Hedef anahtar kelime olarak belirlenen kelimeler direkt olarak anasayfaya bağlantı verilmek yerine alt sayfalara bağlantı verilmelidir. Ayrıca belirlenen anahtar kelimelerin alt sayfalara uyumluluğu da göz önünde bulundurulmalıdır.
  12. Tanıtım yazısı alınan sitenin öncelikle içeriği daha sonra alan adı yaşı, trustrank ve pagerank değerlerine dikkat edilmelidir.
  13. Tanıtım yazısı alınacak olan sitenin arama motorları tarafından bir kısıtlama veya yasak getirilmediği ve arama motorlarında üst sıralarda bulunması daha önemsenmelidir.
  14. Tanıtım yazıları içeriğinde yazı ile ilgili dikkat çekici görseller de kullanılmalıdır. Ek olarak bu görsel veya görsellere de alt ve title etiketleri de uygulanmış olmalıdır.

Tanıtım yazılarının üzerinde seo çalışması gerçekleştirilen sitelere faydası oldukça büyüktür. Yüksek ziyaretçi trafiğine sahip sitelerden alınmış tanıtım yazıları site ziyaretçi trafiğinin artmasına sebep olur. Tanıtım yazıları sayesinde yüksek ziyaretçi trafiğinin yanı sıra kaliteli backlinkler de elde edilmiş olur.



Yorum Yazın

Profesyonel destek için iletişime geçin. İletişim