Google Benim İşletmem Yeni Özellikler Duyurdu

Google Benim İşletmem Yeni Özellikler Duyurdu

Google Benim İşletmem, Yeni İşletmeler Ve Yerel Ayarlarla İlgili Güncellemeler Yaptı

Google’dan, “Google Benim İşletmem” ile ilgili iki yenilik geldi! 

Geçtiğimiz hafta sonu yaşanan güncelleme ile birlikte, artık yeni işletmeler açılış tarihlerinin de öncesinde, Google Haritalar’a işletme kayıtlarını yapabilecekler. 

Google, bu yeni özelliğin testlerini aslında geçtiğimiz Eylül ayından beri yapıyordu. Bu yeni özellikle birlikte, markanızı resmi olarak hayata geçirmeden önce, Google Haritalar’da kendinize yer bulabilmeniz mümkün. 

Bu haberi bugün yayınlıyoruz, çünkü Google’dan resmi bir açıklama bekliyorduk. Google çalışanlarından Allyson Wright, beklenen açıklamayı yaptı ve yapılan güncelleme resmi olarak da işletme sahiplerine duyurulmuş oldu. 

Yeni İşletmeler İçin Bu Özellik Neden Değerli? 

Eğer, geçmişten gelen bir girişimcilik deneyiminiz varsa, markanızın henüz hayata geçmeden lanse edilmesinin aslında ne kadar faydalı bir fırsat olduğunun farkındasınızdır. 

İlgili alanlara, çalışma saatlerinizin yanı sıra, markanızla ve ürünlerinizle ilgili marka vaadinizi de ekleyebiliyorsunuz. Bu aslında, henüz bir işletme sahibi olmadan bile, müşterilerle 3 ay öncesinden iletişime ve etkileşime girebilmek anlamına geliyor. 

Google Benim İşletmem Yerel İşletme Ayarları İle İlgili Güncellemeler 

Google, belirli bir bölge içerisinde, müşterilerine servis (bunu teknik servis gibi düşünün) sunan işletmeleri bir grup çatısı altında bir araya getirdi. 

Şu an Google Benim İşletmem üzerinde, sağladığınız servisler ve hangi bölgede hizmet sunduğunuzla ilgili farklı ayar kanalları bulunuyor. 

Örneğin, işletme bilgilerinizle ilgili herhangi bir revize yaptıysanız, karşınıza; adres bilgileriniz, hizmet verdiğiniz bölge (il, ilçe… vb.) ile ilgili güncellemeler yapabileceğiniz alanlar çıkacak. Bu şekilde, tüm bilgilerinizi kolaylıkla güncelleyebileceksiniz. 

Hizmet Bölgeleri İçin 2 Seçenek Var

Bulunduğunuz bölgeye özel bir hizmet veriyorsanız (yani, ulusal veya uluslararası bir firma değilseniz) Google Benim İşletmem üzerinden vermeniz gereken bilgiler artık birden çok seçeneğe sahip. İşletmenize en uygun seçenek hangisiyse, onun üzerinden ilerlemeniz gerekiyor. Aşağıdaki maddeleri okuduğunuzda, ne demek istediğimiz çok daha net anlayacaksınız:

1. İşletme adresinizle, sunduğunuz ek servisleri (örneğin; teknik servis) ayrı ayrı değerlendirin. Eğer müşterileriniz, bulunduğunuz adres çevresinde değilse, adres kısmını boş bırakarak sadece verdiğiniz hizmetlerin girişini yapmalısınız. Adres kısmını boş bırakın!

2. Ama eğer, hem bulunduğunuz bölgede müşterilere sahipseniz, hem de farklı bölge ve adreslerde sunduğunuz servis hizmetleri varsa (örneğin; teknik servis) bu kez, servis bilgilerinizle birlikte adres bilgilerinizi de girebilirsiniz. 

Bölge Tercihi Neden Önemli?

Eskiden, sunduğunuz hizmet ve servislerin hangi bölgede olduğunu belirtmek için, belirli bir bölge ismi veriyor ve kilometre sınırı belirterek haritada oval bir bölgeyi işaretliyordunuz. Artık, Google Benim İşletmem üzerinde böyle bir ayar yok! 

Bunun yerine; servis bölgenizi artık il ilçe bazında ve posta koduyla belirteceksiniz.



Yorum Yazın

Profesyonel destek için iletişime geçin. İletişim