Google Search Console’a Yeni Domain Özellikleri Geliyor

Google Search Console’a Yeni Domain Özellikleri Geliyor

Google uzun zamandır eski Google Search Console özelliklerini yeni sürüme taşıyor. Şu an, yeni özelliklerin ne şekilde organize edilmesi gerektiği üzerine birçok çalışma yürütülüyor. Yeni Google Search Console kullanımı hakkındaki detaylı rehberimiz yayınlandı. 
Google şu an yeni Google Search Console üzerinde testler gerçekleştiriyor. Eski özelliklerin yanı sıra yepyeni bir “Domain Özellikleri” alanının eklenmesi söz konusu. 
Bu yepyeni alana giriş yapmayı başarabilen uzmanlar ne tür bilgiler paylaşmışlar hep birlikte inceleyelim! Google, konuyla ilgili yapmış olduğu resmî açıklamasında şu ifadelere yer vermiş:
“Search Console’da şu an yepyeni bir web özelliği test ediliyor. Bu özellik, bir domaine ait tüm protokolleri ve alt domain çeşitliliklerini içeriyor.”
Google bu yeni özelliği “Domain Özelliği” olarak isimlendirmiş. 

Domain Özelliği Nedir?

Google domain özelliği isimlendirmesini, hiçbir protokole bağımlı olmayan, “çıplak domain” ya da “alt domain parçası” olarak nitelendiriyor. Yine Google’dan gelen resmî açıklamaya göre, bu özelliğin anlaşılabilir Türkçe’si şu:
“Tüm alt domainleri, protokolleri ve alt yolları (“path”) bir küme altında toplar.” 
Örneğin; bir domaini şu şekilde tanımlıyorsanız www.seocu.com , bu tanım “seocu.com” ve bu domaine ait tüm alt domainleri de içeriyor demektir! “http” ve “http” versiyonları dahil…

Bu Özelliği Nerede Görüntüleyebilirim?

Bu özellik şu an tüm Google Search Console kullanıcıları için açık değil. Google, yeni özelliğin sadece test aşamasında olduğunu ve girişlerin davet yoluyla yapılabildiğini duyurdu. Bu deneyin bir parçası olmak istiyorsanız, davet talep edebileceğiniz herhangi bir alan şu an için ne yazık ki yok.

Bu Domain Özellikleri Nereden Nasıl Aktifleştirilir? 

Google, teste dahil ettiği webmasterlar için bu yeni domain özelliklerini kendisi oluşturuyor. Şu an kendi başınıza yeni bir domain özelliği yaratabilmeniz mümkün değil. Eğer size davet gelirse, ancak o şekilde işlem yapabileceksiniz. 
Fakat, herkesin beklentisi, uzun dönemde Google’ın bu yeni özelliği tüm web site yöneticileri için açık ve aktif hale getireceği yönünde. 

Şu An Tüm Raporları Neden Görüntüleyemiyorum?

Şu an Google Search Console üzerinde, domain özellikleri ile ilişkili raporlardan sadece bir kısmı aktif durumda. Bazı raporlar, araçlar ve ayarlar pasif durumda. Bununla birlikte, bahsedilen yeni “Domain Özellikleri” sadece GSC’un yeni sürümünde bulunuyor. Eski sürüm üzerinden görüntülemek mümkün değil. 

Eski Sürüme Geri Dönmek Mümkün mü?

Evet! Bu yeni sürümü beğenmediğiniz taktirde search console panelinin alt kısmından eski sürüme geçiş yapabiliyorsunuz.



Yorum Yazın

Profesyonel destek için iletişime geçin. İletişim