Sektörel İçerikler İle Backlink Geliştirme Teknikleri

Sektörel İçerikler İle Backlink Geliştirme Teknikleri

Örneğin, moda, kendi başına çekici bir sektörken, bazı sektörler aynı parıltıya, çekiciliğe sahip değil. Ama bunu bir problem olarak değil, tam aksine bir fırsat olarak değerlendirebilirsiniz. 
Web siteniz, sıkıcı konular ve içerikler barındırıyor olsa bile, bu tür siteler için de uygulayabileceğiniz etkili SEO teknikleri ve backlink geliştirme teknikleri var. 
Yılların birikimiyle, tüm SEO uzmanları şu konuda aynı fikirdeler: Eğer, birbiriyle ilgili, tutarlı ve yüksek kalitede (otoriter) backlinkler geliştirdiyseniz, organik trafikte ve organik sıralamalarda başarılı olacaksınız demektir! 
İşin uzmanlık gerektiren biraz daha zor yanı ise, bu backlinklerin nasıl geliştirileceği sorusuna cevap vermek. Özelliklede, ilk bakışta sıkıcı görünen sektörler için…
Örneğin; çöp kutuları, bidonları satan bir işletme olabilirsiniz. İlk bakışta kulağa pek o kadar da çekici gelmiyor değil mi? O halde gelin, bu tür somut bir örnek üzerinden, tamamen tecrübeye dayanan bir link geliştirme sürecini sizlerle hemen paylaşalım!

Ürünü Çekici Hale Dönüştürmek İçerik Oluşturun

Eğer yepyeni bir yazılım pazarlıyorsanız, bir çöp bidonu ile kıyaslandığında işiniz biraz daha kolaydır. Geliştirdiğiniz backlinklerin kendi doğal akışında Google’daki başarı şansı daha yüksektir. 
Çöp bidonları satışı yapan bir markaysanız, ilk işiniz rakiplere göz atmak olabilir. Ama, daha ötesinde uygulayabileceğiniz link geliştirme teknikleri de var. Uzun dönemde, Google sıralamalarında kalıcı başarı istiyorsanız, bu teknikleri uygulamanızda fayda var. 
İşin sırrını hemen verelim. Sıkıcı sektör, sıkıcı ürün diye bir şey yoktur! Onu ideal hale getirmek vardır! Ürününüz bir çöp kutusu olsa bile, doğru içeriklerle (iyi bir reklam yazarıyla) ürününüzü her şekilde çekici ve ilgi çekici hale dönüştürebilirsiniz! Başaranlar, bu şekilde başarıyorlar. 

Ürününüzün Diğer Sektörleri Nasıl Etkilediğini Araştırın

Hiçbir sektör, tek başına değil, diğer sektörlerle birlikte ayaktadır. Bu bile, backlink geliştirme sürecinde size birçok kapı açar! Ürünlerinizi kimler kullanıyor? Neden sizi tercih ediyorlar? 
Örneğin, tadilata giren evleri düşünün. Ortaya birçok çöp ve atık çıkıyor değil mi? Böyle bir durumda, bu insanlar çöp bidonu gibi bir ürüne mutlaka ihtiyaç duyacaklar (herkes çuval kullanmak istemeyebilir!). 
Yurt dışında bu işleri sözleşmeyle yapan küçük şirketler var. Türkiye için düşündüğümüzde, insanların hayatlarını kolaylaştırdığınızı ifade eden özgün içerikler üretebilirsiniz. Bunun dışında; çevreden tutun sosyal yaşama ne tür faydalarınızın olduğunu anlatan, sosyal sorumluluk vurgusunda kampanyalar oluşturabilirsiniz. 
Emlakçılarla iyi ilişkiler kurun. Çünkü ev sahiplerini çok iyi tanırlar ve yakın ilişki içerisindedirler. Bu, sadece bir örnek! Hiç tanımadığınız emlakçıların dikkatini çekmek için de içerikler üretebilir, link alışverişi için emlak siteleriyle iletişime geçebilirsiniz. 
Ya da bahçecilik, bahçe bakımı… gibi hizmetler sunan şirketleri hedefleriniz arasına alabilirsiniz. 

Bitirirken

Örnekleri çoğaltabilmek mümkün, ama kısacası, sıkıcı görünen bir sektörde olsanız bile, link geliştirmek hiç de zor değil. Bunun yolu, sizin de fark ettiğiniz gibi içerik üretiminden geçiyor. Sektörünüzü, kimlerle çalıştığınızı, kimlere ne tür faydalar sağladığınızı doğru ve kaliteli içeriklerle anlattığınızda, önünüzdeki bu engeli kolaylıkla aşabilirsiniz! Kendinizi anlatın, ifade edin, iletişim kurun.



Yorum Yazın

Profesyonel destek için iletişime geçin. İletişim