Google Lens İle Görsel Aramalara Hazırlıklı Olun

Google Lens İle Görsel Aramalara Hazırlıklı Olun

Google Lens, kullanıcılarıyla buluşmak üzere! Amerika, İngiltere, Kanada, Hindistan ve Singapur’da Pixel telefonlarda kullanıma açıldı. Henüz sadece İngilizce dilinde hizmet veriyor, fakat zamanla dil seçeneklerinin artacağından eminiz. 

Gelen Yorumlar Nasıl?

Birçok teknoloji takipçisi ve editör, Google Lens’i test ederek, deneyimlerini bizlere aktarmaya başladılar bile. Gelen yorumlara bakıldığında, Google Lens’in bir hayli çok pozitif görüş aldığını söyleyebiliriz. 
Google Lens şu an metin okuması yapabiliyor (Örneğin; kartvizitlerinizi okuyabilir!), farklı markaları amblemleriyle ayırt edebiliyor. Bir sanat eseriyle ilgili size bilgi sunabiliyor. Hatta bir kitabın veya bir filmin posteri üzerinden size ayrıntılı bilgiler verebilir. 
El yazılarını okuyabilme noktasında henüz geliştirme aşamasında olduğunu söyleyebiliriz. 
Google Lens’i kullanabilmek için, ekranda sağ alt köşedeki ikonu tıklamanız yeterli (Google Asistan devredeyken). Ardından tarama gerçekleştirmek istediğiniz objeye yönlendirerek ekrana dokunuyorsunuz. Bu bir resim de olabilir, herhangi bir obje de…

Farklı Kullanım Alanları İle Google Lens

Bir barkod okuyucu olarak da kullanabilirsiniz! Bu yönüyle özellikle Amazon uygulamaları için rekabet yaratabileceği konuşuluyor. Çünkü oldukça hızlı! Eğer bir barkod yoksa bile; ürünleri paketlerinden veya logolarından tanıyabiliyor! Sizce de şaşırtıcı değil mi? Ünlü bir kitabı, bir sanat eserini kolaylıkla algılıyor. 
Google Lens’in en çok zorlandığı yerler ise, binaları ve markasız ürünleri ayırt edememesi. Mesela; bir Apple diz üstü bilgisayara tepeden baktığında logoyu ayırt edebiliyor. Ama bunun Apple’ın hangi ürünü olduğu konusunda emin olmadığını söylüyor. 
Ya da Google Home’a dikey bir açıyla yandan baktığında size şöyle seslenebiliyor: “En iyi tahminle, bu bir alüminyum folyo.”.
Ancak, bu tür daha başarısız örnekler sizi yanıltmasın. Çünkü emin olmadığı noktalarda sizden düzeltme talep ediyor. Yani, size harika sonuçlar göstermesi için ona geri dönümde bulunmanız yeterli. 
Bazı editörler, Google Lens’i New York’taki ünlü binalarla test etmişler. Binaları ayırt etme noktasında başarılı olduğu söylenemez. Farklı açılardan testler yapmışlar ama başarısızlığın nedeni binanın önündeki farklı objeler (örneğin bir ağaç) değil. 
Ayrıca, çok basit nesneler kullanarak da denemeler yapılmış. Bir ayakkabı, para, kitap, heykel…vb. Toplamda, genel olarak edindikleri izlenim Google Lens’in henüz yolun başında olduğu. Yani, mükemmellikten şimdilik uzak. 
Ancak henüz bu aşamada olsa bile, bir kartviziti başarıyla okuyarak rehberinize kaydetmesi bile oldukça pratik ve tatmin edici. Google’ın, Google Lens’e gösterdiği önemi dikkate aldığımızda, birkaç yıl içerisinde birçok geliştirme haberiyle karşılaşacağımızı tahmin etmek hiç de zor değil. Bu nedenle Google Lens’in uzun dönemde sesli aramalara bir alternatif olabileceği tartışılıyor. Özellikle mobil e-ticaret dünyası için oyunu değiştirenlerden olabilir! 
SEO disiplinine çok farklı yenilikler kazandıracağı ise kesin!



Yorum Yazın

Profesyonel destek için iletişime geçin. İletişim