Google Uçuşlar ve Google Trends Yenilikleri

Google Uçuşlar ve Google Trends Yenilikleri

Google Trends Artık Daha Fazla Veri Paylaşacak!

“Google Trends” artık; YouTube aramaları, Google Alışveriş, Haberler ve diğer aramalarla da ilgili daha çok veri paylaşacak. Buna, görsel aramalar da dahil! 
Google, trends datasına yepyeni filtreler ekliyor. Peki bu ne anlama geliyor, faydası ne? Bundan böyle, arama trendlerini, web aramalarının da ötesinde çok daha geniş bir perspektifte analiz edebileceksiniz. Örneğin; YouTube için, spesifik terimlerin gerçek zamanlı aranma durumlarını izleyebileceksiniz. Bunu sadece YouTube için değil, yukarıda saydığımız diğer aramalar için de yapabileceksiniz. 
Google, kendisine ait “The Keyword” blogunda şöyle bir açıklama yaptı:
“İnsanların dünya genelinde neleri aradıklarıyla ilgili çok daha fazla veri paylaşacağız.” Açıklama, yeterince net ve değerli görünüyor. 
Belirli arama trendleriyle filtreleme yapmak istediğinizde, ilk yapmanız gereken, belirlediğiniz arama trendini girmek. Örneğin; YouTube’da Rihanna ile ilgili arama trendlerini analiz etmek istediğinizi düşünelim. Trendler arama çubuğundan “Rihanna şarkıcı” gibi bir seçim yapmanız yeterli. 
Ardından, arama trendleri karşınıza çıkacaktır. Görsel aramalar, haber aramaları, Google Alışveriş ve YouTube aramaları gibi, hepsi için ayrı sonuçlar da göreceksiniz. (Web aramalarının altındaki açılır menüyü kullanın.)
İşin diğer bir güzel yanı da, bu filtreleme ile elde edeceğiniz ek veriler! “Interest over time” gibi zaman aralığı duyarlı datalar göreceksiniz. Belirli bölge ve lokasyona özel bilgiler de sunuluyor. Hatta, “İlgili Konular” ve “İlgili Sorgulamalar” gibi ek yönlendirmeler de mevcut. 

Google Ana Sayfa Arama Kutusu İle İlgili Problemi Kabul Etti 

Google ana sayfasına giriş yaptığınızda bildiğiniz gibi karşınıza Google arama kutucuğu çıkar. Google, arama kutusunun varsayılan ayarlarıyla ilgili problem, siz daha henüz kutuyu tıklamadan, geçmiş aramalarınızı size açmasıydı. 
Konuyla ilgili, Google Aramalar Eski Yöneticisi Matt Cutts bile, Google+ hesabından bu problemle ilgili duyduğu rahatsızlığı dile getirmişti. İletilen mesajlar yerini bulmuş gibi görünüyor. Çünkü Google, henüz halka açık bir açıklama yapmış olmasa da, problemin farkında olduğunu, şikayet bildiren birçok kişiye duyurdu. Problem bir “bug” gibi görünüyor. Beklentiler, yakın zamanda giderileceği yönünde. Kullanıcı memnuniyeti açısından doğru olan da, arama kutusundaki ilgili aramaların, yalnızca kutunun içerisi tıklandığında aktifleşmesi. 

Google "Google Uçuşlar" Tasarımında Güncelleme Yaptı!

Google, “Google Flights” aramalarının, yeni tasarımla birlikte çok daha avantajlı olduğu düşüncesinde. Google; özellikle uygun fiyatlı uçuşlar için bu tasarımın daha etkili olacağını açıkladı. 
Google’ın bu yeniliği, global ölçekte doğru bir zamanlama olarak görülüyor (tatil dönemleri dikkate alındığında). Yeni tasarımla birlikte, fiyatı daha uygun biletlere daha kolay ulaşabileceksiniz. Çünkü sunulan arama seçenekleri genişletildi! Daha hızlı bir ara yüz tercih edilmiş. Ayrıca, görünümü açısından da beğeni topluyor. 
https://www.google.com/flights/ adresine giderek eski tasarıma da halen ulaşabilmeniz mümkün. Zaten, güncellenmiş tasarıma nasıl ulaşabileceğiniz konusunda Google sizi yönlendiriyor. Yeni tasarıma ulaşmak için, ilgili kutucuğa tıklamanız yeterli olacaktır.



Yorum Yazın

Profesyonel destek için iletişime geçin. İletişim