Özgün Yazıların Site Yükselmesindeki Önemi

Özgün Yazıların Site Yükselmesindeki Önemi

Özgün Makaleler

Sitelerde bulunan içeriklerin Seo yönünden kopya içerik olmadan özgün anlaşılır ve özenle yazılmış olması gereklidir. Yoğunlaşılan anahtar kelimeler başlık, içerik, etiket ve kategori ile uyum bir şekilde özgün ve diğer sitelerde bulunan içeriklerden farklı olarak oluşturulması gerekir.Tamamen doğal yollarla doğal ve özgün bir üslupla yazılmış yazılar kuşkusuz son dönemlerde arama motrlarının gözünde büyük bir öneme sahip hale gelmiştir.Özgün yazıların faydalarına değinecek olursak organik ziyaretçi trafiği, ziyaretçilerin sitede kalma sürelerini, arama motorlarında üst sıralarda yer edinme, kaliteli ziyaretçi potansiyeline ulaşma bunların ziyaretçiden çıkıp siteyi sürekli alarak takip eden bir takipçi statüsüne geçmesini ve sitede uzun zaman geçirilmeleri ve bunun sonucunda alexa gibi istatistik verilerinin yükselmesi gibi güzel sonuçlar elde edilir.

Özgün İçeriklerde Yapılan Hatalar

Özgün içerik konusunda bir takım yapılan yanlışlıklar vardır. Bunlar diğer sitelerden yazıların bir kısmının alıp bir takım eklemeler ve değiştirmeler yapıp bunların özgün yazı olduğunu savunma gibi yanlışlıklardır. Bu yanlışlar kimi zaman doğru kabul edilse de arama motorları tarafından bunlar algılanmasa da siteye gelen ziyaretçi ve takipçi tarafından hoş görülmeyen bir durum haline gelinir. Ziyaretçi ve takipçiler bir süre yapılan bu yanlışın arttığını farkedince siteden uaklaşmasına ve sitenin değer kaybetmesine neden olur.Özgün yazı mantığının temel kuralları vardır. Bunlardan bazıları özgün başlık, özgün kelimeler ve özgün farklı üslup etkenleridir. Zaten yazının özgün olup olmadığı ziyaretçiler tarafından seviyesine göre kolaylıkla anlaşılır. İyi bir okuyucu kitlesi yazıyı bir defa okuduktan sonra onun kopya yazı mı yoksa özgün kaliteli bir yazı mı olduğuna karar verir.

Özgün Makaleler Takipcinizi Arttırır

Bunun sonucunda ziyaretçi eğer özgün ve kalite bir yazı olduğuna inanırsa o siteyi sürekliği takip edeceği anamına gelir.Özgün yazı ihtiyacanını temel sebebi internet kullanıcılarının herhangi bir konuda bilgi sahibi olmak, kendini geliştirmek gibi isteklerinin olmasıdır. Bu sebeple artık internet kullanıcıları özgün ve kopya içeriği kolaylıkla ayırt edebilmekte ve kopya içeriklerden uzaklaşmak durumundadur. Bunun sonucunda da sitelerin özgün ve kaliteli içeriğe yönelmesi söz konusudur.Günden güne değişen ve gelişen arama motorları da kopya içerikleri eskisi gibi kabul görmeyip sitelerden özgün içerik beklemekte ve onların bu sayede kalitesine göre yerini belirlemektedir. Bundan dolayıdır ki seo (arama motoru optimizasyonu) çalışması yapan site sorumluları, seo uzmanları özgün içerik faktörünü göz önünde bulundurarak site içeriğini yöneten kişilere özgün içerik üretmesini sağlamalıdırlar .



Yorum Yazın

Profesyonel destek için iletişime geçin. İletişim