Google My Business Kullanıcılarına Posts Özelliği Geldi!

Google My Business Kullanıcılarına Posts Özelliği Geldi!

“Google My Business” kullanıcıları için önemli haber! Artık tüm kullanıcılar, “Google Posts” özelliğini kullanarak kendi içeriklerini üretebilecekler! Peki nedir bu içerikler, işletmenize ne tür faydalar sağlayacaklar? 
Uzun süren bir bekleyişin artından nihayet, “Google Posts”, tüm “Google Benim İşletmem” kullanıcıları için kullanıma açıldı. Buradaki içerikler hem Google aramalarında hem de haritalarda görünecek!
Uygulama henüz çok yeni, bu yüzden her zamanki gibi erken davranmanızı öneriyoruz. “Google Posts” gönderisi oluşturmak için ister masa üstü bilgisayarınızı, isterseniz “Google My Business Android” veya iOS uygulamalarını kullanabilirsiniz. 
GBİ (Google Benim İşletmem) hesabınıza giriş yaptığınızda sol tarafta, ana sayfa linkinin altında “Posts” seçeneğini göreceksiniz. 
Oluşturacağınız içeriklerle ilgili size sunulan birkaç farklı seçenek bulunuyor. Bir görsel oluşturabilir, 300 kelimeye kadar bir yazı paylaşabilir veya bir etkinlik duyurusu oluşturabilirsiniz. Etkinliklerle ilgili başlangıç ve bitiş tarihlerini belirtebiliyorsunuz. 
Ayrıca, reklamcıların ve pazarlamacıların çok yakından tanıdıkları “Call to Action”, yani kullanıcıları harekete geçmeye davet eden eylemler de oluşturabilmeniz mümkün. Örneğin; “Daha fazla bilgi edinin.”, veya “Rezervasyon yaptırın.”, “Üye olun.”, “Satın al.”, “Teklif al” gibi birçok eylem seçeneği var. 
Google, bu uygulamanın işletmelere neler sağladığını kendi ağzından dile getirdi. Google’a göre, bu fırsat ve seçenekler şu şekilde:
 *Müşterilerinize; günlük özel teklifler sunabilecek ve promosyonlarınızı tanıtabileceksiniz. 
 *İşletmenize ait lokasyonda gerçekleştireceğiniz etkinliklerle ilgili duyurular oluşturabileceksiniz. 
 *En gözde ürünlerinizi sergileyebilecek ve en yeni ürünlerinizi müşterilerinize duyurabileceksiniz. 
 *Yukarıda sıraladığımız eylemleri düzenleyerek, müşterilerinizle aranızdaki etkileşimi artırabileceksiniz. (Rezervasyon yaptırmak, site üyeliği vb.)
“Google Posts” özelliği ilk kez 2016 Ocak ayında lanse edilmişti. Ancak o zamanlar herkese açık bir uygulama değildi. “Aday Kartı” ismiyle sunulmuştu ve öncelikli olarak politikacıların kullanımı için tasarlanmıştı. Birkaç ay sonra, işletmeler için de kullanıma açıldı. Fakat, bu işletmelerin sayısı çok sınırlıydı! Bugüne dek, bu kullanım alanı gitgide genişletildi ve nihayet şu an tüm işletmeler için kullanıma açılmış durumda. 
Diğer önemli bir detay da, “Google Posts” paylaşımlarının sadece 7 gün kadar yayında kalması. Çünkü şu an özelliği kullanan işletmeler, içeriklerin yayın tarihinden 6 gün sonra, içeriğin kaldırılacağına dair Google’dan uyarı mesajı aldıklarını belirtiyorlar. 
Bitirirken:
Birçok SEO makalemizde yerel SEO’nun öneminin günden güne artış gösterdiğini belirtmiştik. Sizlerle, “Google Benim İşletmem” için oldukça değerli, optimizasyon ipuçları da paylaşmıştık. “Google Posts” özelliği ise, tüm bunları birlikte düşündüğümüzde, yerel işletmeniz için harika bir fırsat! Her zaman söylediğimiz gibi, bu fırsatı ilk değerlendiren markalar, rakiplerine karşı büyük bir avantaj yakalayacaklar!



Yorum Yazın

Profesyonel destek için iletişime geçin. İletişim