Google Penguen v2.0 Algoritma Güncellmesi 22 Mayısta Gerçekleşti

Google Penguen v2.0 Algoritma Güncellmesi 22 Mayısta Gerçekleşti

Google Penguen V2.0 Mayıs Güncellemesi

Evet bir önceki yazımızda da haberlerini vermiştik. Beklediğimiz güncellemenin bu kadar erken olacağını tahmin etmesekde güncelleme başarı ile başladı ve bitti. Detaylarda Matt Cutts tarafından verilen bilgilere baktığımızda bu güncellemeden ağırlıklı olarak Amerika ve İngiltere’nin %8 gibi bir oranda etkileneceğini belirtse de ülkemizdeki sıralamalara da %5 gibi büyük bir etki sağlamıştır.

Bu yazımızda sizlere güncellemenin getireceği sonuçlardan ve kendi lehinize çevirmeniz için yapmanız ve yapmamanız gerekenler hakkında ufak ipuçları vereceğiz.

Bookmark İmleme

İmlemeler içeriklerinizin gücünü arttırırken aynı zamanda sitenin indexlenme hızına da doğrudan etki ediyor. Bu nedenle güncellemede bookmark imleme çalışmalarının etkisini fazlalıkla göreceksiniz. Özellikle yüksek pr değerlerine sahip yabancı imleme siteleri içeriklerinizi hazırlayıp yayınladıktan sonra ilk durağınız olmalıdır.

İstikrarlı İçerik Girişi

Düzenli ve istikrarlı içerik girişi sağlıyorsanız bu maddeyi görmezden gelebilirsiniz fakat 2 gün içerik girip 7 gün girmiyorsanız ve tutarsız bir içerik periyodu yaşıyorsanız içerik girişlerinizi artık bir düzene koymanızın zamanı geldi. Penguen algoritmasında kale alınacak bu husus aynı zamanda Google gözünde güncel bir içerik sitesi olarak otorite de kazanacaktır.

Tek ve Sabit İçerikli Sitelerden Uzak Durun 

Statik bir yapıya sahip olan siteler penguen güncellemesi ile tarihe karışıyor diyebiliriz. Özellikle bu yapıda bir siteniz var ise en azından ana sayfanızda sürekli güncelleyebileceğiniz dinamik bir yapı oluşturmanız ana sayfanızın ve genel olarak sitenizin sürekli güncellendiği anlamına da gelecektir.

Black Hat Yöntem Tercih Edenlere Müjde

Matt Cutts penguen 2.0 güncellemesi ile artık black hat teknikleri ile bir yerlere gelen siteler ile hesaplaşma sürecine girdiklerini belirtti. Bu nedenle artık hacklink, spam backlinkler ile bir yerlere gelen sitelerin kolaylıkla yeni algoritmanın tespit etmesinin mümkün olduğunu mutluluk ile haber verdi.

Tek Alana Hizmet Eden Siteler

Bu ipucumuz aslında daha çok yeni site açacak kişiler için uygun olacak. Penguen güncellemesinin sıralamalarında artık tek alanda hizmet veren ve anahtar kelimeye sadık içeriklerden oluşan web siteleri iyi şekilde sonuçlandırılacaktır.

Örneğin bir oyun sitesi açmayı planlıyorsanız sadece genel olarak oyun kelimesini baz almak yerine 3 boyutlu oyunlar olarak niche kelimeler ile ziyaretçinize bir alanda hizmet vermenizin daha verimli olacağını belirtiyor.

Webmaster Tools Önemi

Matt Cutts Google webmaster tools’un öneminin hala bazı site sahipleri farkına varmadı. Bunun için site yöneticilerine bazı önemli bilgileri bu araç aracılığı ile vereceklerini mutlaka tüm sitelerin bu aracı kullanmasını tavsiye etti.

Spam Siteleri Şikayet Etme Form

Rekabet ortamınızda spam sitelerin sizden üstünlüğü olabilir bunu kabul eden Cutts penguen v2.0 güncellemesi ile özel bir spam formunu da kullanıcıların hizmetine sunduklarını dile getirdi. Bu güncelleme için tavsiyelerini bir videoda toparlayan Cutts’ın beklide videoda en çok değindiği konu da spam formu oldu.



Yorum Yazın

Profesyonel destek için iletişime geçin. İletişim