Uzmanlardan 2017 Google SEO Önerileri

Uzmanlardan 2017 Google SEO Önerileri

2017 yılına yeni bir giriş yaptığımızı belirtirken mart ayına çoktan girdik bile. Fakat yine de yılın çok başındayız ve 2017 yılına dair SEO önerileri gelmeye devam ediyor. Bu kez, dünyanın her yerinden bu işin profesyonelleri neler tavsiye etmişler, onların önerilerini sizler için bir araya getirdik. Hepsinden, 2017’de ön planda olacak 3 SEO iç görüsü paylaşmaları istenmiş ve bu isimler arasında; dijital pazarlama stratejistleri, profesyonel bloggerlar, SEO stratejistleri ve SEO danışmanları var. Bakalım onlar için 2017’nin önde gelen ilk 3 SEO taktiği ne?

Chris Makara, Dijital Pazarlama Stratejisti

Öneri #1: Mobil için optimize edilmiş bir siteniz olmalı. Google’ın sitenin içeriğinin yanında, nasıl bir görünüme sahip olduğunu da dikkate alıyor olması şaşırtıcı değil. Ayrıca, pop-up açılır sayfaların sayısını mümkün olduğunca azaltın, yoksa her an Google tarafından ceza almanız olası!
Öneri #2: Linkler, linkler, linkler! İyi bir sıralama elde etmek için linkler önemini koruyor. Fakat, gelişigüzel linklerden bahsetmiyorum, bir teması olan ve sizin sitenizle alakası olan linkler olmalılar. 
Öneri #3: Site başlıklarını ve meta açıklamaları yeniden optimize edin. Anahtar kelime kullanımının ötesinde, reklamcılık diliyle yazın. Tıpkı, reklam verirken nasıl bir dil kullanıyorsanız öyle. Yani, kullanıcıların dikkatini çekmeli, fark yaratmalısınız! Sayfalarınızın CTR’ını arttırarak bir miktar daha öne çıkabilirsiniz. 

Brian Lang, Blogger

Öneri #1: Kendi alanınızda, sektörünüzde 1 numara olmaya odaklanın. Uzmanlar da, sizi okuyanlar da iyi içerik nedir bilirler, anlarlar. Emek verdiğinizde, uzmanların link gösterdiği adres siz olacaksınız ve emeklerinizin karşılığını alacaksınız. 
Öneri #2: Doğal yöntemlerle link kazanabileceğiniz bir kitle yaratmaya çalışın. Odağınız sadece link inşa etmek olmamalı. Birçok ünlü bloggerın başarı sırrı, bu işi link kazanma odaklı yapmaları değil, tam aksine ürettikleriyle takipçi kazanmaları. Linkler sonrasında, doğal olarak gelecektir. 
Öneri #3: Ürünleriniz veya verdiğiniz hizmet, link gösterilecek kalitede olmalı. İşin bu kısmı gerçekten zor, evet; ama yeterince vakit ayırmanız başarı için yeterli olacaktır. 

Marcus Miller, SEO & Dijital Pazarlama Uzmanı

Öneri #1: Mobil! Google şu an mobile ciddi anlamda odaklanmış durumda. Siz de aynısını yapın. Stratejik avantaj yaratmak için mobile dair SEO önerilerine odaklanın. 
Öneri #2: SEO’ya bakarken bir kutunun içine kapalı kalmayın. SEO’dan getiri sağlamanın en etkili yolu, SEO’yu pazarlama kampanyalarının ayrılmaz bir parçası olarak görmek. SEO, SEM, Sosyal Medya, İçerik, Ödemeli Reklam Stratejileri… Bunların hepsini bir bütün olarak görmeli ve SEO için fırsata dönüştürmelisiniz.
Öneri #3: Ticari hava yayan anahtar kelimelerin ötesinde düşünün. Arama motoru kullanıcıları, aramalarına hep bir soru sorarak başlarlar. İşte o soruları bulmaya ve o sorulara cevap vermeye çalışın. İçerik pazarlaması yaparken kalabalıktan sıyrılmaya çalışın, farklı olun. SEO’ya bir liste oluşturma inşası ve hedef kitleyi kazanma egzersizi olarak bakın. Sadece satış odaklı değil!

Ashley Faulkes, SEO, İçerik ve WordPress Uzmanı

Öneri #1: Son zamanlarda, anahtar kelime yerine tema geliştirme üzerine düşünüyor ve çalışıyorum. Çünkü Google, belirtmek istediğim anahtar kelimeleri bir şekilde yakalıyor! Bu yüzden, içerik yazarken hangi anahtar kelime için yazdığıma odaklanmak yerine kendime şu soruları soruyorum: Yazıya şöyle bir göz gezdirdiğimde nasıl duruyor? Yazının ana konusu ne? Bu sorularla birlikte, o konu hakkında yazılmış en iyi içeriği üretmeye odaklanıyorum. 
Öneri #2: Okuyucunun niyetini yakalamak bu zamanlarda çok önemli bir nokta! Google şu an servis ettiğimiz içerikleri sadece anahtar kelimeleri okuyarak değerlendirmiyor! O yazıyı okuyan kişi nasıl bir tepki vermiş? Devamında diğer yazılara göz atmışsa, bu yazıların içeriği ne? Bu yüzden, içerik geliştirirken okuyucu ile empati kurmalısınız ve niyetini çok iyi saptamalısınız!
Öneri #3: Bütünlüğünüzün olması, sektörünüzde otorite isim olmanız (web sitenizin başarısı anlamında) artık çok daha ön planda ve sadece link kazanımı açısından değil. 

Josh Bachynski, SEO & Dijital Pazarlama Danışmanı

Josh Bachynski ayrıca bir TEDx konuşmacısı. 3 öneri için de verdiği cevap aynı olmuş: Kullanıcı dönüşümleri (user conversions). “Kullanıcılara istediklerini; daha hızlı, daha kolay, daha çekici bir şekilde verin.”, diyor. 

Jordan Kasteler, SEO Danışmanı

Öneri #1: Değişime reaksiyon göstermeyin, adapte olun. Google’dan gelen yeni açıklamalara ve güncellemelere reaksiyon göstermek, SEO’nun en değerli kaynaklarını elinizden alabilir. 
Öneri #2: Kullanıcının internet kullanımı ve arama yapma niyetinin altında ne var, bunu keşfetmeye çalışın ve bu niyete cevap veren kişi olun. 
Öneri #3: Web dünyasındaki en iyi içeriği yaratmaya çalışın. Her zaman söylendiği gibi, niceliğe değil, niteliğe odaklanın. Gerekli vakti ayırdığınızda, harika içerikler yaratabilmek hayal değil.



Yorum Yazın

Profesyonel destek için iletişime geçin. İletişim