Backlink Mi, İçerik Mi? Hangisi Daha İyi?

Backlink Mi, İçerik Mi? Hangisi Daha İyi?

İçerik oluşturmaya mı, yoksa backlink çalışmalarına mı emek ve maliyet harcamalıyım? Son günlerde SEOCU.COM ekibimize, en çok sorulan sorular arasında yer alan bu sorunun cevabını yazımızda anlatıyoruz.

Öncelikle sorunun cevabı açık bir şekilde içerik oluşturmaktır. İçerik oluşturmak veya backlink konuları arasında bir tercih yapmak zorunda kalırsanız, içerik konusuna öncelik vermenizi şiddetle tavsiye ediyoruz. Şimdi bu tavsiyemizin nedenlerini aşağıda paylaşıyoruz;

İçerikler Kullanıcılarınız ve Müşterileriniz İçindir

Backlinkler, özellikle arama motorları içindir. Ancak içerikler, kullanıcılarınız ve müşterileriniz içindir. İçerikler, ürünlerinizin satın alınmasına, potansiyel müşterilerinizin sizinle iletişime geçmesine ve sizin kalitenizi anlamasına vesile olur. İçerik olmadan, bir web sitesinin size link vermesi de mantık dışıdır. Doğal değildir. Bir web sitesi size link verebilmesi için kaliteli içeriklerinizin olması gerekir.

Bu konuda istisnalar olabilir. Örneğin; kimsede olmayan rakipsiz bir ürün satıyor olabilirsiniz. Bu durumda sitenize link alıyor olabilirsiniz. Ancak, rekabetli bir sektörde link alabilmeniz için kaliteli içerikleriniz ve siteniz olması gerekir.

Düzenli Takipçi ve Geri Ziyaret İçin İçerik Önemli

Ziyaretçilerinizi sitenize bağlamanız gerekmektedir. SEO’nun temeli bunun üzerine inşa edilmiştir diyebiliriz. Yani bir kullanıcı, tekrar tekrar sitenize ulaşıyor ve sabit bir trafik sağlıyorsa, doğru yoldasınız. Bunu da en iyi içeriklerinizle yapabilirsiniz. Belki içerik deyince aklınıza sadece süslü makaleler geliyor olabilir. Ancak içerik çok kapsamlı bir konudur. Sitenizde yer verdiğiniz eğlenceli oyunlar, videolar, soru-cevap etkinlikleri, online testler Vb. her şey aslında içeriktir. Bu gibi bağlayıcı içerikler ile sadık kullanıcılar elde edebilirsiniz. Hatta bu kullanıcılar size zamanla direkt trafikler getirecektir. Bu içerikler size aynı zamanda doğal backlinkler de kazandıracaktır.

İçerik Sitenizin Konusunu ve Amacını Ortaya Koyar

Backlinkler, sitenizde ne olduğunu tanımlamaz ama içerikler genel itibari ile sitenizin konusunu doğru bir şekilde arama motorlarına ifade eder. Sayfalarınızda yer vereceğiniz, title, description, içerik başlıkları gibi konular ile Google’a sitenizin konusunu anlatabilirsiniz. Kaliteli içerikleriniz olduğunda, zamanla doğal yollardan aşağıdaki gibi linkler kazanmaya başlayacaksınız;

• Kaliteli içeriğiniz doğrultusunda, markalı ve alıntılı backlikler.

• Forum sitelerinden, sözlüklerden, bloglardan ve ücretsiz kaynaklardan

• Dizinler, firma rehberleri ve endüstriyel kaynaklar.

Yukardaki gibi kaynaklardan zaman içerisinde etkileşimler almaya başladığınızı göreceksiniz. Tabi ki kamu yararına yatığınız içerikler dolayısıyla bunlar mümkün olabilmektedir. Kimse boş bir sayfaya veya siteye referans olmaz.

İçerikler Sitenizin Mimarisine Yardımcı Olur

İçerikler, iç bağlantılar vasıtasıyla, sitenizin mimarisini oluşturmakta size kolaylık sağlamaktadır. İç bağlantılar sadece Google botlarına yol göstermek için değil, kullanıcılarınıza güzel bir gezinti deneyimi yaşatmak içinde gereklidir. Bu durum kullanıcılarınızın en önemli sayfalarınıza, ürünlerinize ve hizmetlerinize ulaşmasına olanak sağlayan önemli bir yapıdır.

Sonuç: İçeriklere Her Zaman Öncelik Verin

Evet. Backlinkler önemlidir ve sıralamanızı yükseltebilir. Ancak içerikler, size backlink alabilmek için zemin hazırlayan ilk etaptır. Bu nedenle iki konu arasında kalacak olursanız, kesinlikle içeriklerinize odaklanmanız gerektiğini söyleyebiliriz.



Yorum Yazın

Profesyonel destek için iletişime geçin. İletişim