Google Sayfa Hızı Güncellemesi İndeksleri Etkiliyor Mu?

Google Sayfa Hızı Güncellemesi İndeksleri Etkiliyor Mu?

Yakın zamanda, bizim de sizlerle paylaşmış olduğumuz gibi, Google “Sayfa Hızı Güncellemesi” adında bir güncelleme yapmıştı. Güncellemeyle birlikte en çok sorulan sorulardan birisi de, sayfaların indekslenmesiyle ilgili herhangi bir değişiklik olup olmadığıydı. Biz de bu soruya kısaca açıklık getirelim istedik.

İndeks ve Sıralama Farklı Konular!

Öncelikle, Google Sayfa Hızı Güncellemesi, Google’ın mobil veya masa üstü içeriklerinizi indekslemesinde herhangi bir etki oluşturmuyor. Güncellemenin getireceği değişim, sadece Google’da yapılan mobil aramalarda, sayfanızın sıralamasıyla ilgili olacak (ve yine sadece mobil sayfalarınız için). 

Aslında konuya özetle şu şekilde açıklık getirebiliriz. İndeks ve sayfa sıralaması birbirinden çok farklı kavramlardır. Bunun böyle olduğunu Google da “Arama Nasıl Çalışır?” sayfasında yalın bir dille ifade etmişti. 
Global tartışmaları da gözlemlediğimizde, hız güncellemesi ve indekslemeyle ilgili bir kafa karışıklığı olduğunu fark ettik. Hatta, Google’dan John Mueller ve Gary Illyes gibi isimler de Twitter hesaplarından açıklama yapma gereği duydular. 



Yorum Yazın

Profesyonel destek için iletişime geçin. İletişim