Anahtar Kelime İçeren Domain(Alan Adı)

Anahtar Kelime İçeren Domain(Alan Adı)

Domainde Anahta Kelime

Bir sitede yapılacak olan seo çalışması ve sürecinde büyük önem taşıyan anahtar kelimeler alan adı’nda (domain) bulunması ayrı bir önemlilik arzetmektedir. Sosyal imlemelerde, tanıtım yazılarında ve tavsiye bağlantı şeklinde alınan backlinkler alan adı’nda da bulunduğunda seo çalışmasının daha fazla başarılı sonuçlar ile geri dönüşümü olacağı tartışılamaz bir konudur.
Alan adı seçilirken öncelikle hangi konular üzerinde içeriklerin bulunacağı, nasıl bir kitleye hitap edileceği ve hangi anahtar kelimelerine yönelik çalışmalar yapılacağı göz önünde bulundurulmalıdır. İçerik, konu, alan adı ve anahtar kelimelerin uyumluluğu tam anlamıyla yerine getirilmelidir.

Arama Motorları Uyumu

Arama motorları siteleri ve içerikleri indexleyip arşivlerken belirli öncelik sırasına göre işlemlerler yürütmektedir. Bundan dolayı site konu ve içeriği ile ilgili anahtar kelimelerin bulunduğu alan adları arama motorları tarafından öncelik sahibi olurlar ve bu kriter büyük bir avantaj demektir. Tabi arama motorlarının belirlediği kriterleri sadece anahtar kelime ve alan adı ilişkisi göz önünde bulundurularak yapılmamalıdır. Anahtar kelime ve alan adı uyumu dışında dışarıdan alınan backlinler’de kullanılan anahtar kelime ile uyumlu olması ve içeriğinde özgün kaliteli olması gerekmektedir. Örneğin aramamotoruoptimizasyonu.com diye bir alan adı açıldığında başlığı da arama motoru optimizasyonu ve alınacak olan backlinkler arama motoru optimizasyonu şeklinde alınmalıdır.
Arama motorları ve botları tarafındaan tarafından ilk başta incelenen ve ayırt edici özelliği sahip olan alan adı ve diğer içerik url’leridir. Bu yüzden domain seçiminden önce hedeflenen anahtar kelime iyi analiz edilip alan adı ile bağdaşlaşabilecek şekilde seçilmelidir. Zaten arama motorlarında belirli anahtar kelimeler ile arama yapıldığında listelenen siteler ve içeriklerin başlığı’nda, açıklamasında, url ve alan adı isminin işaretlendiği görülmektedir.

Domain Uzantıları ve Ayarları

Alan adı seçiminin dışında bir de alan adı uzantısı önemli yer tutmaktadır. En yaygın olarak kullanılan alan adı uzantıları .com, .net, .org gibi alan adı uzantılarıdır ve bu alan adları arama motorları üzerinde kısmen öncelik sahibidir. Yeni yeni çıkmış alan adları uzantılarının kullanımının artması ve yaygınlaşması biraz zaman alacağından arama motorları tarafından algılanması da biraz zaman alcaktır.
Arama motorları sonuçlarında bazı sitelerin https://siteadi.com ve  www.siteadi.com şeklinde iki farklı şekilde kullanıldığı görülmektedir. Daha doğrusu bazı siteler gerekli domain ayarlarını yapmadığından alanadı başında www bulunmaz. Bu kısmen arama motorları tarafından sorun olarak algılanabilir. Bu yüzden alan adı alındıktan sonra gerekli ayarların düzgün bir şekilde yapılıp www’li www’siz şekilde iki farklı site olarak algılanmaması sağlanmalıdır.



Yorum Yazın

Profesyonel destek için iletişime geçin. İletişim