Google Yazarlık Tarihinin Kısa Bir Özeti

Google Yazarlık Tarihinin Kısa Bir Özeti

Google Yazarlık Tarihinin Kısa Bir Özeti

Google yazarlık, Google arama sonuçlarında yaklaşık üç yıl boyunca kullanılan bir özellikti ( Temmuz 2011’den Ağustos 2014’e kadar). Bu özellik yazarların ve yayımcıların kendi içerik etiketlerini, yazarın Google Plus hesabı ile bağlantı kurmasına izin veriyordu, Google’ın yazar hakkında daha kesin bilgiler göstermesini sağlıyordu. Web sayfanızda author eksik olursa içeriğiniz Google+ profilinizle ilişkilendirilmiyor. Karşılığında Google, yazarın içeriğinin önemli kısımlarını etiketlenmiş arama sonucu olarak gösterebiliyordu. Üç yıl içerisinde author kullanımı değişiklik gösterdi, ancak genel olarak yazarın profil fotoğrafı sonuçların yanında ve etiketin altında kişinin isim etiketi yer alıyordu. Yazarlığın bir parçası olması için  ve ilgili arama sonuçlarında yazarında imzası görünmesi için tek bir kod yeterli oluyordu. Ancak şimdi bu bölüme girdiğimizde Web aramalarında yazar bilgileri artık desteklenmemektedir şeklinde bir ibare çıkıyor.

Google Yazarlık Haziran 2011’de Othar Hansson’un, Google’ın rel=author etiketini destekleyeceğini duyurması ile başladı, ama nasıl kullanılacağına dair hiçbir özellik belirtilmedi.
Ardından Temmuz 2011’de Hansson ve Matt Cutts, Google Plus’ın yazar tanıtımını nasıl yapacağını açıklayan bir video sundu ve Google uygun etiketlenmiş zengin içerik sonuçları için özel olarak yazarı göstermeye başladı.

Bunu takip eden birkaç ay içerisinde daha fazla yazar rel=author etiketi kullanmaya başladı. Programın üç yılı süresince, Google zengin içerik parçalarını birçok farklı şekilde denedi ve ayrıca yazar ile içeriklerin farklı arama sorgularında cevap vermesi için düzenledi.

 



Yorum Yazın

Profesyonel destek için iletişime geçin. İletişim