Google Patent Arama ve Matt Cuts Site Backlink Tavsiyeleri

Google Patent Arama ve Matt Cuts Site Backlink Tavsiyeleri

Patent Aramalarda Nasıl Bir Avantaj Sağlar

Son zamanlarda optimizasyon alanlarındaki yeni haberleri takip ediyorsanız Google Patent Arama hizmetini duşmuşsunuzdur. Eğer duymadıysanız da bu yazımızı okuduktan sonra bu konuda birçok bilgiye sahip olacaksınız.

Eğer ki hizmetlerinizi patent adı altında firma isminiz ile birleştirmek istiyorsanız Google bu konuda gene bizim yerimize düşünen ve seçenekler sunan bir alternatif patent arama motoru yaparak kullanıma sunmuştur.

Patent aramalarının seo ile ne alakası var diye soracak olursanız tabii ki hizmet, ürün ve marka tescilini patent satın alarak gerçekleştireceğinizden domain alımında da sizlere yardımcı olmaktadır. Örneğin çok aranılan bir kelimenin patent olarak tarafınızdan tescil edilmesinin ardından bu kelimenin tüm uzantılarına da yasal olarak sahip olmaktasınız.

Bu kelimeye ait jenerik olan domainlerinde size arama motorlarında oldukça yüksek avantajlar sağlayacağını da bilmenizi isteriz. Görsel olarak baktığımızda normal arama yaptığımız sayfasından bir farkı olmasa da text olarak Patentlerde Ara seçeneğini görebiliyoruz.

Google’ın bünyesinde bulunan Webspam ile mücadelede aktif rol oynayan Matt Cutts Google Patent Arama hizmetini ağırlıklı olarak kurumsal firmaların internet ortamında daha iyi şekilde var olması onlara alternatif yollar açarak avantaj yakalamasını amaçladıklarını dile getirdi. Ardından yaptığı açıklamalarda ise insanların en çok düştüğü hatalara değinen Cutts 5 yanlış seo tekniğini dile getirdi.

Sürekli Ulaşılabilir Olun

Google örümcekleri aslında sitenizin içeriğinin ulaşılabilirliğini kontrol eden bir ziyaretçidir. Bu nedenle sitenizde bulunan içeriklerin ulaşılabilir olduğunu objektif olarak sitenizde dolaşarak kontrol etmenizi tavsiye etmektedir. Sonuçta internette bir eviniz var ve siz evinizin içerisinde kötü bir koku olduğunu bilmezseniz ve bunu komşunuzdan veya başka bir kişiden öğrenirseniz prestijiniz açısından pekte hoş bir durum olmayacaktır. Doğal olarak google örümcekleri içeriklerinize ulaşamadığında etkili bir şekilde tarama işlemi gerçekleştiremeyeceğinden sıralamalarda bulunma şansınız da en aza indirgenecektir.

Ziyaretçi ve Google Arasında İnce Bir Çizgi Yakalayın

Her konuşmasında kullanıcılara daha sağlıklı ve doğru sonuçlar sunabilmenin ilk amaçları olduğunu belirten Cutts, web site sahiplerine de ziyaretçilerinizin içeriğinize ulaşmasını sağlayacak kelimeleri iyi seçmenizi ve bu alanda aşırıya kaçmamanızı, aradaki çizgiyi dikkatli şekilde korumanızı öneriyor. Eğer ki siz içeriğinizde konunuz ile alakalı kelimeler, başlığınızda insanların arayabileceği kelime öbekleri geçirmiyorsanız ziyaretçiler ile sitenizin buluşması oldukça zorlaşacaktır.

Seo Çalışmaları İçin Verdiğiniz Önemi Sitenizede Verin

Matt Cutts 3. Yapılan yanlış olarak seo çalışmalarına aşırı odaklanmaktan bahsediyor. İnsanlar ziyaretçi, içerik kalitesi, site içi optimizasyon gibi önemli hususları genellikle ikinci plana atarak backlink konusuna ağırlık verdiklerini bu nedenle başarılı sonuçlar elde edemediklerini savunuyor. Tavsiye olarak ise site dışı optimizasyona verilen önemin aynı orantıda verdiğiniz hizmete ve içeriğinize yansıtmanız gerektiğini belirtiyor.

Başlık ve Tanım Seçimi Konusunda Yapılan Yanlışlar

Başlık ve tanımların yanlış seçiminden dolayı örümceklerin hedef kelimeler ile siteniz içeriği arasında bir ilişki kuramaması da sizi yanlışlara götüren bir diğer etmendir. Bu alanda etkili başlık seçimi konusunda anahtar kelime/kelime öbekleri ile etkili başlıklar kurmanızı tavsiye etmektedir.

Sadece İçerik Yeterli Değil

Cutts’a göre her zaman bir site içeriğini diğerinden daha kaliteli kılan içeriğin zenginliği ve çeşitliliğidir. Bu alanda bir içerik hazırlıyorsanız özgün resimler hazırlayarak, bilgi verici videolar çekerek daha zengin bir içerik oluşturmanız mümkün olduğunu dile getiriyor.



Yorum Yazın

Profesyonel destek için iletişime geçin. İletişim