Güvenli https Sayfalar Nasıl Oluşturulur

Güvenli https Sayfalar Nasıl Oluşturulur

Eğer siteniz sayfa güvenliğine sahipse (http: protokol), sitenizin hem güvenlikli hem de güvenliksiz versiyonu indekslenir. Bu sıklıkla karşılaşılan bir durumdur özellikle güvenli sayfalardan alınan gezinti bağlantılarında, alışveriş sepeti olan sayfalarda, ayrıca güvenlik ile sonlandırılan da, çünkü ilişkili yollar farklılıklar yaratır. Şu şekilde:

Tercihen bu problem sitenin kendi mimarisi ile çözülür. Birçok durumda, güvenli sayfalar için Noindex yapmak en iyisidir, alışveriş sepeti ve çıkış yapılan sayfalar indekslenme içinde olmamalıdır. Bundan sonra yapılacak en iyi seçenek 301 yönlendirmesidir. Site çapında çözümler için dikkatli olmalısınız eğer 301 yönlendirmesini “http:” den “http:” versiyonuna yapacaksanız, güvenliği tamamen kaldırma sonucunda kalabilirsiniz. Bu problemin çözümü budur ve dikkatli davranmalısınız.

Anasayfa Kopyaları

Problem ; anasayfa kopyaları oluşturabilirken, anasayfa kendine ait bazı sorunlara sahip olabilir. En tipik problem hem kök domainin hem de asıl anasayfa belge isimlerinin indekslenmesidir. Örneğin:
www.örnek.com
www.örnek.com/indeks.htm

Bu problem 301 yönlendirmesi ile çözülebilirken, anasayfanıza canonical etiket koymakta iyi bir fikirdir. Ana sayfalar kopyalar tarafından sıkıntı çeker ve proaktif canonical etiket birçok sorunu engeller.
Tabi ki, iç yollarınız ile tutarlı olmanızda önemlidir. Canonical için URL’lerin kök versiyonlarını istiyor, ancak gezinti bağlantınız “/indeks.htm” ise, Google her takip ziyaretinde karmaşık sinyaller yollarsınız.'a

 



Yorumlar

Çok faydalı seo bilgileri sizi sürekli takip ediyorum. Teşekkürler.

sitemi https yönlendirdiğim halde http açılan linkler var. neden olabilir ?

Yorum Yazın

Profesyonel destek için iletişime geçin. İletişim