Google Hız Güncellemesi Yaptı! Sıralamalar Etkilendi

Google Hız Güncellemesi Yaptı! Sıralamalar Etkilendi

“Google Speed Update” adıyla tanınan “Google Hız Güncellemesi” artık yayında! Üstelik, bu güncelleme, tüm kullanıcıları kapsıyor. Google, yaklaşık 6 ay süren bir hazırlığın ardından güncellemeyi nihayet hayata geçirdi. 

Peki Nedir Bu Hız Güncellemesi? 

Neleri değiştirdi diye soracak olursanız; internet üzerindeki hızı en düşük olan sitelerin (sadece mobil aramalar için!) sıralamalarını etkiledi ve etkilemeye de devam edecek…
Google, konuyla ilgili, kendi resmi blog sayfasında da bir metin yayınladı. Metinde, en çok vurgu yapılan nokta, ilgili Hız Güncellemesi’nin tüm kullanıcıları kapsıyor olması.  

Mobil Aramalarda Hız Önemli

Yine, Google’ın açıklamasında dikkat edilmesi gereken çok önemli bir nokta daha var. “Speed Update”, yani “Hız Güncellemesi” algoritması, mobil aramalar için güçlü bir sıralama faktörü haline gelebilir. Yöneticiler, şu an, bu konuyu ciddi bir şekilde tartışıyorlar. Biraz mantıklı ve sade bir şekilde düşünecek olursak, neden olmasın? 
Güncellemeyle ilgili, diğer bir can alıcı nokta, yeni algoritmanın sadece “çok ama çok yavaş” siteleri etkilemiş olması. Google’ın resmî açıklamasında da bu konuya değinilmiş ve aynen şöyle söyleniyor: “Sorgularda, sadece çok küçük bir yüzdedeki siteler etkilendi.”

Sitemin Hızını Nasıl Kontrol Edebilirim? 

Konuyla ilgili, kullanıcıların en çok sorduğu sorulardan birisi de şu: Google, bir sitenin yavaş veya ne kadar hızlı olduğuna nasıl karar veriyor? Açıkçası, Google bile, bu konuyla ilgili spesifik, net bir açıklama yapmıyor. Çünkü, birçok değişken var. 
Eğer, yeterli vaktiniz varsa, Google’ın hangi parametreleri dikkate aldığını gösteren, resmi rehber ve araçlara ulaşabilirsiniz. Bu linkten, “Chrome Kullanıcı Deneyimi Raporu”na ulaşabilirsiniz. 
Yine, webmasterların ilgisini çekebileceğini düşündüğümüz “Lighthouse” aracına ve “PageInsights” (Sayfa İçgörüleri) aracına da göz atmakta fayda var. 
Son olarak, yine Google’ın resmî açıklamasına dayanarak, ilgili Hız Güncellemesi’nin 9 Temmuz 2018’de yayına alındığını belirtelim.



Yorum Yazın

Profesyonel destek için iletişime geçin. İletişim