İç Linklerin SEO Çalışmanıza Faydası

İç Linklerin SEO Çalışmanıza Faydası

Dünyaca ünlü SEO uzmanlarından Andrew Dennis, iç linklerin asla ihmal edilmemesini tavsiye ediyor. O’na göre, iç linkler; bir yandan linklerin değerini artırırken, diğer taraftan önemli ve satın alma getiren linklere de organik bir trafik sağlıyor.

Andrew, uzun yıllardır link geliştirme üzerine, özel çalışmalar yürütüyor. Tüm bu çalışmaların getirisini görmüş olacak ki, iç linkleri, SEO başarısında adeta sihirli bir değnek gibi görüyor.

Link Geliştirirken Dikkatli Olun 

SEO dünyasında, birçok insan, işin hemen kolayına kaçma eğilimindedir. Ajanslara giderek, bize backlink kazandırın demeniz yeterli değil. Çünkü, bu işler öyle yürümüyor. Sadece ülkemiz için değil, dünyanın her yerinde bu işin kuralları ve teknikleri belli. 

Link geliştirme süreci, ilk bakışta kulağa kolay bir işmiş gibi gelebilir. Fakat, kaliteli linkleri elde tutmak, pek o kadar kolay bir süreç değil. Yine de bu süreci kolaylaştırabilecek SEO teknikleri keşfetmek mümkün. Yani, tam da iç linklerden bahsediyoruz! Peki, bu kadar övdük, nedir bu iç linklerin sırrı? 

Site İçi Linklerin Sırrı Nedir?

Özet olarak, optimize edilmiş bir iç link yapısının, link geliştirme çalışmalarının başarıya ulaşmasında kritik bir rol oynadığını söyleyebiliriz. Dış linkleri güven altına alma işine pek bir katkısı olmasa da iç linkler, kazanmış olduğunuz linklerin, web siteniz için başarısını artırıyor! Bu, kesin bir bilgi. 

Linklerin Değerini Yönetmek 

Burada linklerin “değerinden” bahsederken, aslında, iç link çalışmalarında linkler arasında bir eşitlik, denge (değer eşitliği) kurmaktan bahsediyoruz. Bazı sayfalar, değerli (başarılı) linkler açısından zayıf kalmış olabilir. İşte, iç linkler, bu problemi çözmek için kullanılabilir. 

Genellikle, en çok başarı beklediğiniz (link kazanmış) sayfalar, link kazanma işinde en çok zorlanan sayfalardır. Hatta, bunlar; ürün sayfaları, kategori sayfaları gibi, web sitenizdeki en önemli sayfalardır. 

Ürün sayfalarınız, sizler için çok değerli olabilir. Ama, aynı şeyi, tüm ziyaretçileriniz için söylemek zor! Bu tür sayfaların birincil amacı, ortaya bir değer sunmak değildir. Maalesef, bu yüzden, sıklıkla link gösterilmezler. 

Eğer, link kazanmasını, yani link gösterilmesini istediğiniz sayfalarınız varsa, ki mutlaka vardır, o halde bu sayfaların aşağıdaki birkaç özelliği mutlaka taşıması gerekiyor:

• Bilgilendirici, eğitici olmalı (rehber niteliğinde olabilir, bir problemi çözüyor olabilir, bir saha çalışmasından örnekler içeriyor olabilir)

• Eğlendirici olmalı. Kullanıcılar hoş vakit geçirmeli. Hatta, diğer kullanıcılara tavsiye etmeli. (Eğlenceli info grafikler, görseller hazırlayabilirsiniz. Eğlenceli bir quiz (test) hazırlayabilirsiniz.)

• Hesap makinesi gibi, yardımcı bir işlevi olmalı. Sitenize, kullanıcıya fayda sağlayan araçlar ekleyebilirsiniz. 

• Canlı haberler, sıcak haberler, endüstri hakkında son gelişmeler gibi gazetecilik nitelikleri taşıyabilir. 

Kullanıcılar Sorularına Cevap Bulmak İstiyor

Sizlerle, birçok yazımızda, artık kullanıcıların ilk amacının satın alma değil, aradığı sorulara cevap bulmak olduğunu paylaşmıştık. Aynı mantık, link geliştirme çalışmaları için de geçerli. Bu yüzden, paylaşılabilir, örnek gösterilebilir sayfalar veya en azından linkler oluşturmaya çabalayın. Bu başarılı linkler, satış hunisinin en tepesinde yer alırlar. Daha doğrusu, müşterilerin gireceği ilk kapıdır diyebiliriz.



Yorum Yazın

Profesyonel destek için iletişime geçin. İletişim