SEO Uyumlu Yazı Ve Markalı İçerik Üretimi

SEO Uyumlu Yazı Ve Markalı İçerik Üretimi

SEO uyumlu yazı yazmanın birçok çeşitli tekniği var. İlk olarak, bu yazımızda, daha çok “markalı içerik” yazmaktan bahsedeceğiz. Çünkü, markalı içerik üretmeye dair yazı tekniklerini anladığınızda, sitenize eklediğiniz her makale, ilgili SEO tekniklerine de uyumlu olacak! 

Böyle bir yol izlediğiniz de hem site trafiğiniz hem de dönüşüm ve satış oranlarınız artacaktır! Şimdi gelelim detaylara…

Sitenizin, yeterince trafik çekmediğini mi düşünüyorsunuz? Dönüşüm oranlarından memnun değil misiniz? Eğer, SEO tekniklerine uyumlu bir şekilde tutarlı bir “marka mesajı” yaratırsanız, hem markanıza olan güven, hem de sitenizi ziyaret eden müşteri sayısı artacaktır. 

Markalı içerikler üretirken, SEO tekniklerine sadık kalmak ve hedef kitleyi göz ardı etmemek gibi temel kurallara daima sadık kalmaya çalışın. 

“İçerik, içeriktir! Markalı içerik neden bu kadar önemli olsun?”, diye düşünüyorsanız, işte cevabı! 

SEO Uyumlu Metin Yazarlığı İle Markalı İçeriğin İlişkisi

Açıkçası, kurumların markalaşmasıyla, bireysel marka olma çabasını karşılaştırdığımızda, kişisel markalar daha ön planda. Daha doğrusu, 2018 yılı, bireylerin hızla markalaştığı bir sene oldu. 

Tabii ki bu, günümüzde, işletmelerin marka olamayacakları anlamına gelmiyor! Şirketlerin, bu çerçevede dikkat etmesi gereken genel çerçeve şudur: 

- Yüzlerce içerik üretip, bunların dağıtımını yapmak, markalaşmayı size tek başına getiremez. Web sitenizin trafiğinin artması da aynı şekilde sizi marka yapmaz. 

Marka Olmanın Altın Kuralı

Marka olmak için, sektörünüzde, niş bir alanda, hedef kitlenizle iletişim ve bağ kurmanız gereklidir! Altın kural, kısaca bu şekilde. 

Metin yazarlığı da bu çerçevede, sanılanın aksine oldukça profesyonel bir iştir. Bir metin yazarı, sadece Google için, hatta sadece hedef kitle için içerik ürettiğinde, aranılan başarıyı elde edemez. Bu ikisi, dengeli olmalıdır. Kısacası, yazdığınız metinler hem SEO uyumlu olmalı (Google’a hitap etmeli), hem de hedef kitleye yönelik yazılmalıdır. 

Birçok deneyimli metin yazarı, kendilerine anahtar kelime yoğunluğu ile ilgili bir soru geldiğinde, bu soruyu geçiştirir hale geldi. Bu yazarların önerisi, asıl odaklanılması gereken alanın, içerik kalitesi olduğu yönünde!

İçeriğiniz yeterince kaliteliyse, karşı tarafa samimi bir şekilde doğru ve faydalı bilgiyi sunuyorsa, hedef kitleye hitap ediyorsa, bu tür bir içeriğin SEO uyumlu olmaması gerçekten zor! Kaliteli içerik üretin, SEO uyumu kendiliğinden gelecektir gibi bir durum söz konusu. 

Arama Hacimlerini Analiz Edin

Tabii ki, hayalinizdeki kaliteli içeriği ürettikten sonra ayrı bir teknik SEO çalışması yapılmalı. Arama hacimlerine göz attığınızda, doğru terimleri kullanmış mısınız? Kullandığınız başlıca terim ve anahtar kelimelerin rekabet durumu nasıl? Bu ve birçok, işin tekniğine dayanan tarafları da ihmal etmeyin. 

Bir işletme kurarken, bir marka mesajı yaratmak önemlidir. Özel bir çalışma yapmadığınızda, jenerik jargonlara bağlı kalırsınız. Yani, farklılaşamazsınız! Böyle olunca da sitenize yoğun bir trafik çekseniz bile ne müşterinin aklında kalırsınız, ne de rakiplerinizle kıyaslandığınızda bir farkınız olur! Özellikle de işin müşteri ile etkileşme kısmında, marka mesajınız yoksa, oldukça zorlanırsınız. 

Peki bu işin tekniği nedir? 

Aşağıdaki soruları kendinize sorun:

1. Sattığınız ürün ve servisleri düşündüğünüzde, sizi farklı kılan özelliğiniz nedir? 

2. Müşterilerinize, ne tür bir artı değer sağlıyorsunuz? 

3. İdeal müşterilerinizi nasıl tanımlarsınız? 

4. Web sitenizi düşündüğünüzde, sitenizin sizin için birincil hedefi, amacı nedir? (Aynı soruyu, müşteri tarafından da sorabilirsiniz)

5. Müşterilerinizin, hangi problemlerine çözüm sunuyorsunuz? (Bu çözümlerde, rakiplerinizden öndeyseniz harika!)

6. Hedef kitlenizle, hangi dilde iletişim kurmalısınız? (Çocuklara hitap ederken farklı bir dil kullanırız. Ya da futbol severlere hitap ederken çok farklı bir dil kullanabiliriz)

SEO uyumlu, markalı içerik yazarlığında, işin test kısmı önemlidir. İlk içeriklerinizi, çok farklı stillerde ve tonlara yazmaya çalışın ve test edin. Şu an popülerliğini koruyan A/B testleri yapabilirsiniz. 

Bitirirken:

SEO uyumlu metin yazarlığının çok farklı ve ayrıntılı teknikleri var. Bu makalemizde, daha çok, markalı içerik üretmenin püf noktalarına değindik. Farklılaşmak, sizi hem marka haline getirir hem de SEO açısından size birçok ek avantaj sağlar.



Yorumlar

SEO uyumlu makale yazımında "markalı içerik" vurgusu çok yerinde olmuş. Farklı bakış açılarını inceleyip araştırmak fikirlerimizi geliştirerek yeni şeyler öğrenmemizi ve daha başarılı olmamızı sağlamaktadır. Başarılarınızın devamını dilerim.

Yorum Yazın

Profesyonel destek için iletişime geçin. İletişim