En Önemli SEO Teknikleri

En Önemli SEO Teknikleri

2017’ye girmemizle birlikte SEO konusunda da birçok taştırmaya şahit oluyoruz. Özellikle linkler konusundaki asılsız söylentilere kulak asmayın; linkler hala baş tacı olmaya devam ediyor! 
Herkesin amacı, yüksek tıklanma oranları yakalamak ve Google’ın arama algoritmaları arasında kendisine iyi bir yer edinmek. Fakat Google’ın kullandığı farklı algoritmaların sayısı 200’ü aşkın olunca işin o kadar da kolay olmadığı ortaya çıkıyor. Bu yüzden en önemli faktörler neler, SEO stratejisinde en çok hangi konulara odaklanmalı gibi sorular ortaya çıkıyor. 
O halde soruyu bir de şu şekilde soralım. 


Google en çok neyi önemsiyor?
Google, Arama Kalitesinden Sorumlu Kıdemli Stratejisti Andrey Lipattsev’in bu soruya verdiği cevap: “İçerik” olmuş ve şunu da ekliyor: “Ve sitenizi işaret eden linkler.”!
Ne yazık ki linklerin artık eskisi kadar önemli olmadığını düşünen talihsiz yorumlarla da karşılaşıyoruz. Linklerin olmadığı yeni bir SEO dönemine geçildiğinden bahsediyorlar. Ama, tüm bu düşünceler yanlış!
Hatta bu tür tavsiyeler oldukça tehlikeli, bu yüzden en iyisi kulak asmamak. O yüzden Andrey Lipattsev’in yukarıdaki açıklaması hepimizin kulağına küpe olmalı. 
SEO ve stratejileri konusunda dönüp dolaşıp geldiğimiz yer daima linkler oluyor; çünkü 200’ü aşkın farklı Google algoritması varken en önemli yeri daima linkler teşkil ediyor. 200’den fazla farklı algoritma var derken en kapsayıcı olan Google sinyallerine örnek verelim:


1. Sahip olduğunuz, dış linklerin hacmi. Ne kadar fazlaysa o kadar iyi!
2. Dış linklerin çıpa görevi gören tekstleri. SEO odaklı yerleştirilmiş çıpa görevi gören tekstler, gösterdikleri hedef sayfayla anlam ilişkisinde olmalı. Yani konuyla alakasız olmamalı. 
3. Dış link kaynaklarının kalitesi. Güvenilir bir kaynak tarafından link kazanmak daima en iyisidir. Akademik makaleler, kimsenin bilmediği bir blog sayfasına nazaran daha güvenilirdir. 
Sürekli vurguluyor olduğumuz gibi, linkler, bir SEO stratejisi belirlerken başı çeken konular arasında yer alır. Birçok SEO ajansının birinci sayfada yer bulma çalışmalarını yürütürken birbiriyle ilgili olan bu linkleri geliştirme sürecine girmelerinin, çabalarının nedeni de budur. 
Bu nedeni biraz daha açmak gerekirse tüm bu çabaların altında yatan sebep; harika SEO başarılarıyla (özellikle de anahtar kelimelerde başarılı bir sıralama yakalamak gibi) o sitenin kazanmış olduğu link hacmi güçlü bir korelasyon halindedir. Yani neredeyse tamamen paralel ilerler. 
Yine de şunu aklınızda bulundurun. Linkler bu yarışta başı çekerken, başarılı bir SEO stratejisi için; içerik, sayfanın otorite kazanması (ün, saygınlık) gibi başlıklar da dikkate alınmalıdır. 


İçerik Pazarlaması ve SEO 
SEO ve içerik pazarlaması bazı kritik alanlarda birbirlerinden ayrı gibi görülürler. Ancak, bu ikisini birbirinden tamamen ayıramazsınız. SEO genellikle, kendine has ayrı bir uzmanlık alanına sahiptir, daha tekniktir. Bunun yanında içerik pazarlamasının önemi çok daha geniş alanda etki sahibi olabilmesinden geliyor. (Tıpkı şu benzetmede olduğu gibi: Her kare şekli, ayrıca bir dikdörtgendir de ama her dikdörtgen bir kare olmayabilir)
Bu iki uzmanlığın hangi konularda birbirlerine yaklaştıklarına açıklık getirelim:
* SEO’yu ve tekniklerini, içerik pazarlaması faaliyetleri kanallarında kullanarak, başarı alanınızı genişletebilirsiniz.
* İçerik pazarlaması faaliyetlerinde başarılı olmak için SEO tekniklerini kullanmak şarttır.
Konuya başka bir açıdan şu şekilde yaklaşabiliriz: SEO, talep doğurur ve içerik pazarlaması da bu talepleri karşılar! SEO, ihtiyaçları listeler ve içerik pazarlaması bu listeyi karşılar!


2017 Algoritma Güncellemeleri
Ocak ayı içerisinde Google, özellikle mobil kullanıcı deneyimini olumsuz etkilediği için; agresif derecede geçiş reklamları ve pop-up reklam yayınlayan siteleri cezalandıran algoritma güncellemeleri yaptı. Ayrıca bu güncellemeler hakkında 5 ay öncesinden ara ara uyarılarda da bulundu. 
2017 içerisinde yeni güncellemelerle karşılaşacağımız kesin. Ancak, bu yıl içerisinde SEO stratejilerinde başarılı olmak için odaklanmanız gereken en önemli iki noktanın; linkler ve içerikler olduklarını belirtelim!



Yorum Yazın

Profesyonel destek için iletişime geçin. İletişim