Kopya İçerikler İle Başa Çıkmak

Kopya İçerikler İle Başa Çıkmak

Kopya içerik ile başa çıkmak için bunları en başta yaratmamanın en önemli araç olduğu unutulmamalı. Diyelim ki bu durum mümkün değil ve kendinizi düzinelerce problem içerisinde buldunuz, bu durumda iç bağlantı yapınızı tekrar gözden geçirmeniz ve site mimarinizi tekrar incelemeniz gerekir.


301 yönlendirmesi veya kanonikal etiket gibi doğru kopya problemleri düzelttiğinizde, bu diğer sitelere yansıyan problemler içinde önemli bir çözüm olacaktır. Bir sayfanın kanonikal etiketlerin veya 301 yönlendirmelerinin versiyonları ile bir sayfayı sıklıkla kurduğunu görüyorum ve sonrasında kanonikal olmayan bağlantılarla devam ettiğini ve XML site haritalarının kanonikal olmayan etiketlerle doldurduğunu görüyorum. İç bağlantılar güçlü işaretlerdir ve problemlerin sebeplerin harmanlanmış işaretleridir.

Sonunda arama motorunun çaresine bakabilirsiniz. Hiçbir şey yapmamak, Google’ın yıllardır size önerdiği şeydir aslında. Maalesef, benim deneyimlerime göre, özellikle de büyük sitelerde bu her zaman kötü bir fikirdir. Bunu unutmamanız gerekir, kopya içerikler bir felakettir, Google kötü sonuçlar almamak için kesinlikle bunları filtreler. Eğer sadece bazı izole kopyalar içeriklerle karşılaşırsınız, bunları değiştirmemeniz iyi bir seçenek olabilir.

 



Yorum Yazın

Profesyonel destek için iletişime geçin. İletişim