Ana Domain ve Alt Sayfalar İçin Optimizasyon Farkı

Ana Domain ve Alt Sayfalar İçin Optimizasyon Farkı

Yeni Gelecek Güncelleme İle Ana Domain ve Altsayfa Farkı

Son dönemde yapay çalışmaları fark etmek adına geliştirilen algoritma değişiklikleri nihayet arama sonuçlarına yansımaya başladı. İncelemelerimiz sonucunda büyük ve otoriter firmalarda kendi internet sitelerinde köklü seo stratejisi değişikliğine gitmeye başladı.

Öncelikle bir sitenin anahtar kelime ile uyumunu fark ettiği elbette ki title ve description olduğudur. Fakat Google uzmanları görünen o ki örneğin dekorasyoncu.com sitesinin çalışma için seçtiği kelime olarak ayakkabı olmasına artık yapay olarak tanı koyabilmektedir.

Dekorasyon ile ayakkabı kelimesinin uyumsuzluğunun ziyaretçilerin gözünde mantıken, google gözünde ise title ve description gibi tekniken fark edilmektedir.

Peki Google ne tavsiye ediyor;

Google her zamanki gibi doğallığı savunarak ondan yana olduğunu gösteriyor. Webspam ekibinin kişisel bloglarından ve sosyal medya hesaplarından incelemelerimize göre böyle uyumsuz domain ismi ve anahtar kelime için sitede eğer varsa anahtar kelimeye ait kategorinin veya alt sayfaların popülerliğinin arttırılmasıdır.

Eğer ki anahtar kelimenize ait bir sayfanız yok ise bizim tavsiyemiz öncelikle eğer site iç yapınıza uygun olabilecekse kategori oluşturmanızdır. Bu size geniş bir içerik sunabilmek içinde yardımcı olacaktır. Eğer bir eticaret sitesi iseniz bu alanda marka ve model için kategori açamayacağınızdan anahtar kelimeniz ile uyumlu bir sayfa oluşturmanız daha mantıklı olacaktır.

Gördüğünüz gibi büyük firmalar da yavaş yavaş bu durumun farkına vararak seo için stratejilerini değiştirmiş ve daha doğal linkler oluşturarak bunların popülerliğini arttırmaya karar vermiştir.

Webspam İle Mücadele Ekibi Matt Cutts’dan Yeni Güncelleme Haberi

Son zamanlarda yeni bir penguen güncellemesi dedikoduları seo ve internet ortamında dolaşmaya başlamıştı. Cutts’da mayıs ayına özel olarak çektiği videoda bu güncelleme dedikodularının doğru olduğunu belirtti.

Şu anlık videoda verdiği ipuçlarına göre çalışmaların devam edildiğini ve önümüzdeki yaz ayları içerisinde bu güncellemenin gerçekleşeceğini dile getirdi. Güncelleme sayesinde birçok köklü değişikliğe gidileceğini ve site sahiplerine özel olarak Webmaster Tools’un kullanılmasına yönelik ekstra bir mail atılacağını da belirtti. Bu konu hakkında yoğun araştırmalarımız devam ediyor ve bir sonraki yazımızda daha fazla bilgi vereceğimizi duyurmak isteriz.



Yorum Yazın

Profesyonel destek için iletişime geçin. İletişim