Satışa Götüren 3 SEO Tekniği

Satışa Götüren 3 SEO Tekniği

Bu farklı 3 SEO tekniği ile, müşterileriniz markanıza çok daha hızlı bir şekilde erişebilecek! Google aramalarındaki rekabette öne geçmek istiyorsanız; hem masa üstü, hem de mobil için gerekli denetimleri ve SEO tekniklerini hayata geçirmeniz gerekiyor. 

Google’ın genel olarak, algoritmalarıyla ilgili sırları paylaşmaktan çekindiğini biliyoruz. Ama, site hızının en önemli faktörlerden birisi olduğunu da bilmekteyiz! Yine de, Google, daha önce “Google Aramaları Nasıl Çalışır” isminde bir kaynak yayınlamıştı ve o kaynakta aynen şunları söylüyor:

“Algoritmalarımızı geliştirirken, kullanışlı olarak gördüğümüz sayfaları öne çıkarmaya çalışıyoruz. Daha az kullanışlı olduğunu düşündüğümüz sayfaları da daha geri planda tutmaya çalışıyoruz. Bunun dışında, site hızı ve benzeri sadece birkaç kullanıcıyı değil; tüm kullanıcıları memnun eden site niteliklerine odaklanıyoruz…”

Gördüğünüz gibi Google’ın ifade ettikleri hem akla yakın hem de oldukça net! Aynı şekilde, müşterilerinizi sunduğunuz ürün ve hizmetlere çekmek için uygulamanız gereken kuralların da oldukça net olduğunu söyleyebiliriz. 

Kullanıcılar, sizin web sitenizdeki gibi ürün ve servislere Google üzerinden erişmek istediklerinde zaman kaybetmek istemezler. Önlerine sunulan bilgilerin güvenilir, anlaşılır ve tutarlı olmasını isterler! Potansiyel müşterilerinizi ancak bu kurallara uyarak birer gerçek müşteriye dönüştürebilirsiniz. 

Şimdi gelelim bahsettiğimiz SEO tekniklerine!

Arama yapan kullanıcıları hızlı bir şekilde müşteriye dönüştüren SEO teknikleri

1. Site ve Sayfa Hızı 

Konuyla ilgili yapılan tüm araştırmalar, site ve sayfa hızının satışlar açısından çok önemli olduğunu gösteriyor. Eğer müşteriler, sitenizin hızını yavaş bulmuşlarsa; %79 oranında sitenizden bir daha alışveriş yapmama eğilimindeler! 

Google’ın kendi yayınladığı bir istatistik de ilginç sonuçlar veriyor:

“Site hızının, 1 saniyeden 10 saniyeye kadar değişkenlik gösterdiği bir aralıkta, kullanıcının siteyi terk etme oranı %123’lere kadar çıkabiliyor.”

Kısacası, site ve sayfa hızı için gerekli tüm SEO tekniklerini uygulamanız şart!

2. Mobil Öncelikli Hıza Odaklanmak

2019 yılında, ABD’de yapılan bir araştırma, ortalama yaştaki kullanıcıların mobil cihazlarında geçirdiği zamanın, TV’ye ayırdıkları zamandan daha fazla olduğunu göstermiş! İnsanlar artık mobil cihazlarına, TV’den daha çok vakit ayırıyorlar. 

AMP, yani “Hızlandırılmış Mobil Sayfalar” la ilgili birçok yazı yayınlamıştık. Günümüzde adını eskisi kadar sık duymasak da AMP artık Google tarafından da bir standart olarak kabul ediliyor. Şu an 25 milyonun üzerinde domain AMP tercih ediyor! 

AMP konusunda erken davranan kazanır. 

3. Pratik Bilgi İçeren İçerik

Sitenizdeki içeriğin pratik ve faydalı bilgiler sunması, site hızı kadar önemli! Buna, içeriğin güvenilirliği de dahil. Uzmanlar, 2020 yılında müşteri deneyiminin, ürünün fiyat ve kalitesinin önüne geçebileceğini söylüyorlar. Burada kastettikleri şey, müşteriye dijital dünyada da kaliteli bir deneyim yaşatmak. İçerikleriniz, müşterilerinize onları memnun eden bir deneyim yaşatmalı.



Yorum Yazın

Profesyonel destek için iletişime geçin. İletişim