Mobil Siteler İçin Uyumluluk

Mobil Siteler İçin Uyumluluk

Mobil Site Yapımı ve Gerekenler

Mobil siteler gün geçtikçe popülerliğini arttırmaktadır. Bununla birlikte sıralama alanında da farklı yöntemler kullanmanız gerekmektedir. Bunların başında ise sitelerinizin mobil olarak sorunsuz bir tasarıma sahip olmasını sağlayın. Tasarımlarınızda ziyaretçilerinizin kolay kullanımına uygunluğu oldukça önemlidir. Flash ve javascript gibi site hızını yavaşlatacak dosyalara mobil sitelerinizde yer vermeyin.

Kesinlikle pop-up ve benzeri ziyaretçi onayı alınmadan açılan bölümler kullanmayın. Kırık linklerinizi sitenizin bünyesinde bulundurmayın. Bu alanda kırık link kontrolü hizmeti veren sitelerden veya site haritalarınızdan kontrol ederek kırık linklerinizi ortadan kaldırın.

Web Siteleri ve Mobil Sitelerin Farkları

Normal siteler için oluşturulan site haritalarını değil mobil site haritaları oluşturarak bu haritaları Google bünyesine bildirin. Eğer ki ziyaretçileriniz telefon ve tablet gibi mobil cihazlar üzerinden sitenize giriş yapıyor ise otomatik olarak sitenizin mobil yüzüne yönlendirin. Meta etiketlerinde de mobil uyumlu olan Canonical meta etiketlerinin mobil seo için önemi de büyüktür.



Yorum Yazın

Profesyonel destek için iletişime geçin. İletişim