Google Haritalar Güncellendi! Takip Et Butonu Geliyor

Google Haritalar Güncellendi! Takip Et Butonu Geliyor

Google Haritalar “Takip Et” Butonu İle Kullanıcılar İşletmenizi Takip Edebilecekler

Bu yenilikle birlikte, ayrıca, kullanıcılar “Senin İçin” isimli tab üzerinden, işletmenizle ilgili son yeniliklerden de haberdar olabilecekler! 

Google Haritalar, işletme listelemelerine, yepyeni bir özellik ekledi: “Takip Et” butonu! Eğer müşterileriniz sizi takibe alırlarsa, “Senin İçin” tabı üzerinden onlara markanızla ilgili son haberleri ulaştırabileceksiniz. 

Diğer bir yenilik de, yeni kurulan işletmelerle ilgili. Google Benim İşletmem aracını kullanan yeni işletmeler, açılış tarihinin 3 ay öncesinden, Google Haritalar listelerine girebilecekler! Bunun için yapılması gereken tek şey, Google Benim İşletmem üzerinden ilgili formları doldurmak. 

SEO İçin Bu Yenilik Neden Önemli?

Google Benim İşletmem platformunu kullanan işletmeler için Google Haritalar, özellikle yerel aramalar noktasında çok çok önemli! Bu “Takip” butonu özelliği sayesinde, yerel işletmeler yerel müşterileri ile etkileşime girmek için artık yepyeni bir kanala sahipler. 

Bir kullanıcı, işletme listeleri üzerinden herhangi bir işletmeyi takibe aldığında, bu işletmeyle ilgili en son haberleri ve güncel paylaşımları “Senin İçin” isimli tab üzerinden takip edebilecek. 

“Senin İçin” tabının özelliği, kullanıcıların Google Haritalar üzerinden, kendi tercihlerine özel tavsiyeler alabiliyor olmaları.  

Yeni işletmeler, artık Google Haritalar üzerinde, çok daha kısa bir sürede görünür hale gelecekler. Açılış tarihlerinin 3 ay öncesinden Google Haritalar listesinde yer alabilecekler. 

Google Haritalar ürün müdürü Paul Cole, konuyla ilgili şu açıklamada bulundu:

“Bulunduğunuz bölgede, mahallede henüz yeni açılacak olan işletmelerle ilgili bilgi sahibi olmak istiyorsanız, bu işletmeler henüz açılmadan önce profillerini Google Haritalar üzerinden görebileceksiniz. Açılış tarihleri, turuncu renkte yazılmış olacak.”

Peki, uygulamaya ne zaman geçiliyor? Önümüzdeki birkaç hafta içerisinde! 

Google Haritalar Güncellemesi İle İlgili Diğer Detaylar:

• Yukarıda bahsettiğimiz takip özelliği, şu an için sadece Android cihazlarda devreye girecek. Google henüz, iOS ile ilgili bir gelecek planlamasından bahsetmedi.

• Şu an Google Benim İşletmem üzerinden, birkaç ay sonra açacağınız işletmenizle ilgili bilgileri, Google Haritalar’a ekleyebilirsiniz! 

• Google Haritalar’daki yeni “Senin İçin” tabı, oldukça yenilikçi bir özellik. İlk olarak, Mayıs 2018’de duyurulmuştu ve haziran ayında aktif hale getirilmişti. Bu özellik sayesinde, bulunduğunuz konuma yakın restoran ve kafelerle ilgili son gelişmeleri, promosyonları kolaylıkla takip edebileceksiniz. Ayrıca, özellikle ilgili “tercihler” kısmından kendinize özel ayarlamalar da yapabilirsiniz.



Yorum Yazın

Profesyonel destek için iletişime geçin. İletişim