Çok Dilli Web Sitelerinde Başarı Hedefleme

Çok Dilli Web Sitelerinde Başarı Hedefleme

Büyük web siteleri online marketlerini geliştirmeye çabalarlar, yerel bölgelerin ve yerel dilinizin dışında büyümek önemli bir fırsat olabilir. Bu hiç kolay değildir ve SEO çalışmasına başlarken lokasyon bazlı başlamak gerekebilir (evrensel gelişme hakkında nasıl bir yol izlediğinize bağlıdır).

Bu benim uzmanlık alanım değil, ancak bu konu hakkında çok güzel yazılar okudum. İlk olarak Anahtar kelime ve Pazar araştırması yapın, Sırf benzer ekonomiler, nüfuslar ve hatta diller yüzünden, bir uygulamanın, ürünün, servisin veya nişin pazarda aynı büyüklükte olduğunu veya aynı ilgiyi göreceğini sanmayın. Mesela İngilizler Marmite yemeyi (bir çeşit kahvaltılık) çok sever, ama Amerika’da buna pek bayılan yoktur (veya diğer ülkelerde).

Bir kelimenin o dilde arama sonuçları %1’den az ise, bu muhtemelen iyi bir hedef oluşturmuyordur, ancak belirli bir pazarlama planına sahipseniz buradaki özelliklerin etkisi bile çok önemlidir.
Basitçe işlem şöyledir: global olarak arama sonuçlarının önemli bir miktarı size dönüyor ise, arama ziyaretlerinizi çekici hale getirmek hakkında kendinizi geliştirmelisiniz, sonuçları kesinlikle emek harcamaya değecektir. Google Haberler, Alışveriş, Yorumlar, Resimler, Bilgi Paneli, Tweetler, Yerel kutular ve daha fazlası birçok tıklama almak için iyi bir potansiyele sahiptir, tıklamalar genellikle sıradan “klasik mavi bağlantı” tarzı sonuçlara yapılır.

Önemli bir not: YouTube dünyanın en büyük ikinci arama motoruna sahip. Eğer video size çok büyük bir fırsat olarak gelmiyorsa, bu matematiği iki kere yapın. Trafik direk olarak Google’ın kendisinden gelmese bile video o dilde ki önemli sayıda takipçinin dikkatini çekebilir ve markanın değerini artırır. Google’ın YouTube içeriği olmayan zengin snippetlerden uzaklaşmasından beri Video SEO değişti, ama bu halen kocaman bir arama kanalı.Eğer bunu doğru kullanırsanız bir çok dilde gösterim şansınız artacaktır.Örnek vermek gerekirse 5 dil seçeneği olan bir siteniz var, bunu 5 dil seçeneği olarak değil, 5 tane farklı site olarak düşünün ve ona göre proje yapın.

 



Yorum Yazın

Profesyonel destek için iletişime geçin. İletişim