Optimizasyon ve Backlink İlişkisi

Optimizasyon ve Backlink İlişkisi

Optimizasyon Sadece Backlink ile Olmaz

Optimizasyon günümüzde oldukça önemli bir sektördür. Web sitelerinin kurumsallaştığı ve ciddi paralar kazandığı dönemlerde ziyaretçi çekmenin en sağlam yolu arama motorlarında üst sıralara çıkmaktır. SEO konusu son zamanlarda Google’nin algoritma değiştirme çalışmaları sonucunda çok karmaşık ve çözülemez bir duruma geldi.
Çok eskiden SEO işlemi sadece baclinklere yani sitelerden sitenize verilen bağlantılar yoluyla sağlanmaktaydı. Ancak günümüze yaklaştıkça Google bunun doğru bir kriter olmadığına karar verdi. Çünkü SEO işinde olanlar bu işi çok fazla suiistimal etmişti.

Google Panda Sistemi

Bunun üstüne de GOOGLE, Panda adını verdiği bir sistemle backlink işlemini yerle bir etti. Çünkü artık spam olarak basılan backlinkler siteye yarardan çok zarar edilecekti.
Spam baclinklerin yerini son dönemlerde sosyal medya sitelerinde yapılan paylaşımlar almıştır. Bu yolla daha doğal bir örgü yakalamaya çalışan SEO uzmanları bu işleme oldukça başarı sağlamışlardı. Ancak günümüzde bu işlemin de oldukça titiz bir çalışma gerektirdiği gerçeğe ortaya çıkmaya başladı. Zira bilinçsiz yapılan sosyal imlemeler de sitelere zarar vermeye başlamıştır.



Yorum Yazın

Profesyonel destek için iletişime geçin. İletişim