5 Adımda Backlink Geliştirme Teknikleri

5 Adımda Backlink Geliştirme Teknikleri

Günümüzde, backlink geliştirme, SEO’nun ayrılmaz bir parçası. Ancak ne yazık ki bu konu yeterince ciddiye alınmıyor. Belirli bir stratejinin takip edilmesi gerekirken, link geliştirme çalışmalarının gelişigüzel ele alındığına şahit oluyoruz! 
Bu yazımızda sizlerle, daha etkili bir backlink geliştirme kampanyası için neler yapabileceğinizi adım adım paylaşıyoruz. 

1. Bir planlama yaparak başlayın. 

Planlama önemli, çünkü her hafta aklınıza harika bir fikir gelebilir; ancak önemli olan bir plan ve strateji dahilinde ilerlemektir. Çünkü size ilk başta harika gelen o fikirler birbirlerine engel teşkil edebilirler. 
Planlamayı bir lüks olarak düşünmemelisiniz. Sizi hedefinize bağlı kılması açısından bir gerekliliktir. Planlamaya ayıracağınız zaman ve emek konusunda tembelliğe düşmeniz gereksiz; çünkü bir plan dahilinde ilerlemediğinizde boşa giden zamanınızın daha çok zarar getireceğinden emin olabilirsiniz. 
Bu yüzden, detaylı bir link geliştirme planı hazırlamalısınız. Böylece, beklediğiniz sonuçlardan maksimum fayda elde edebilirsiniz. Ne yapmak istediğinizi ve o hedefe ulaşmak için yapmanız gerekenleri adım adım uyguladığınızda, başarı kendiliğinden gelecektir. 

2. Daha dar niş alanlara odaklanın.

Bizim de SEOcu olarak birçok makalemizde değinmiş olduğumuz gibi, konu backlink geliştirme olduğunda “tutarlılık” kriterini mutlaka dikkate almanız gerekiyor. İçeriğinizle ilgili olabilecek her linkin peşinden koşmak yerine, daha niş web sitelerini tercih edin. Bu size, kendinizi kısıtlamak gibi geliyorsa yanılıyorsunuz! 
Diyelim ki bir mimarlık şirketi için link geliştiriyorsunuz. Ev dekorasyonu işletmeleri, inşaat mühendisleri veya müteahhitler; hepsi de bir şekilde mimarlık şirketinizle ilgili iş kolları ve mesleklerdir. Ancak, her birinin; web sitenize bir backlink vermek konusunda, kendilerine özgü farklı farklı nedenleri olacaktır. Bu yüzden, link kazanma amaçlı olarak her birine farklı temalarda içerik ürettiğinizde “tutarlılığınızı” yitirebilirsiniz! 
Bunun yerine tek bir niş seçmek ve sürekli belirli temalarda ilerlemek çok daha etkili olacaktır. 

3. Süreci takip edin. 

Tıpkı planlamanın öneminde de bahsettiğimiz gibi, sürece bağlı kalarak ilerlemelisiniz. Tüm iş yükünü bir kişiye vermek yerine, bir tür üretim bandı gibi, iş bölümü yapmanız, verimliliği artıracaktır. 
Stratejik hedefinizi belirleyin, sizi başarıya ulaştıracak içerik başlıkları neler, hepsini bir takvime dahil edin. İlk 4 ay ve ilk 12 ay için; ilgili blog sayfalarını ve öncelikli web sayfalarını içeren bir çalışma takviminiz olmalı. 
Backlink kazanmak istediğiniz web sitelerini listeleyin. Bu hedefle neler yapacağınız, ilgili kişilerle kurmanız gereken ilişkiler ve bunları nasıl gerçekleştireceğiniz net olmalı. Bu tür bir takvimle ilerlemek, getireceği somut başarının yanında, iş disiplininize, böylece verimliliğinize de katkı sağlayacaktır. 

4. Kampanyalarınızı doküman haline getirmelisiniz. 

Çalışmaları doküman haline getirmek, bir ekiple çalıştığınızda işin etkililiğini artırır. Herkes, gerçek zamanlı olarak ne zaman hangi sorumluluğu yerine getireceğini bilir. Bunlar bizim kültürümüzde pek ciddiye alınmasa da, uygulamaya koyduğunuzda, ne kadar büyük bir fark yarattığını göreceksiniz. 
Tek başına çalışıyor olsanız bile, elinizdeki dokümanlar yaptığınız çalışmayla ilgili hafızanızı kuvvetlendirecektir. Bir sürü hedefi ve iş sorumluluğunu sürekli olarak aklınızda tutmanız mümkün değildir. 

Networkünüzü genişletin. 

Bu iş için Screaming Frog gibi crawler araçlar kullananlar da var. Bu yardımcı aracı kullanarak dış linkleri analiz ediyorlar ve çıkan verilerin ışığında potansiyel backlink kazanma fırsatlarını irdeliyorlar. 
Açıkçası işin özü, ikili ilişkiler geliştirmekle ilgili. Link geliştirme üzerine iş ağınızla iletişime geçtiğinizde, bu ağın aynı konu üzerinden zamanla genişleyeceğini göreceksiniz.



Yorumlar

Çok yüzeysel olmuş yazı. Keşke daha teknik bir yazı olsaydı.

Yorum Yazın

Profesyonel destek için iletişime geçin. İletişim