Yerel SEO Sıralama Faktörleri 2017

Yerel SEO Sıralama Faktörleri 2017

Aslında birazdan sizlerle paylaşacağımız sıralama faktörleriyle ilgili bilgiler, her yıl düzenlenen bir rapora dayanıyor. Bu rapor, Yerel SEO’nun yükselişiyle birlikte henüz geçen yıl yayınlanmaya başladı ve bundan sonra da her yıl yayınlanmaya devam edecek. 

“LocalSEO Guide” ismiyle yayınlanan bu eşsiz çalışmanın bir bölümü, Yerel SEO sıralama faktörlerinden oluşuyor. Sektördeki birçok çalışmadan çok daha farklı, çünkü çok daha detaylı bir araştırma! 

Kaliforniya Üniversitesi gibi birçok önemli kurumun da emeklerinin geçtiği raporda, 200’ün üzerinde farklı sıralama faktörüne araştırmalarda yer verilmiş. 100.000’in üzerinde yerel işletmelere ait web sitesi de incelemeye alınmış! Üstelik, 150 farklı şehirden.

Bu çeşitlilikle birlikte, rapor sonuçlarının yerele duyarlılığı çok daha net bir şekilde ortaya konmuş diyebiliriz. İşte bu çalışmayı bu kadar özel kılan da bu. 

Oldukça ayrıntılı olduğu için sizlerle sadece birkaç bölümünü paylaşacağız; ama yine de bu bilgiler bile, Yerel SEO çalışmalarınızda izlemeniz gereken yollarla ilgili size harika ipuçları verecektir. Özellikle de, tartışmalı olan SEO teknikleriyle ilgili! 

Rapordan çıkan genel sonuçlar şu şekilde:

1. Organik sıralama faktörleri (Örneğin; linkler, anahtar kelimeler, çapa tekstleri… vb.) yerel görünürlüğünüz adına oldukça önemli. Yani, optimizasyon çalışmalarınızda organik aramalara ağırlık vermeniz çok daha mantıklı görünüyor. Ayrıca, bizim de her zaman vurguladığımız gibi, kullanıcı görüşleri ve yorumları kritik önem taşıyor. 

2. Yine rapordan aktardığımız diğer önemli bir nokta, organik arama algoritmalarıyla yerel arama algoritmalarının birbirleriyle güçlü bir korelasyona sahip olmaları! Google, bir yandan yerel arama algoritmalarında geliştirmelere ağırlık verirken, geleneksel organik SEO taktiklerinin lokal SEO açısından destekleyici olduğunu rahatlıkla ifade edebiliriz. 

Google Benim İşletmem (Google My Business)

Google’ın da belirtmekten çekinmediği gibi, kullanıcı görüşleri bir sıralama faktörü olarak oldukça değerli. Fakat, bu bilgiyi Yerel SEO Rehberi Raporu ışığında biraz daha detaylandıralım. 

Eğer, belirli anahtar kelimelerde öne çıkmak için bir çaba harcıyorsanız, bununla birlikte bulunduğunuz şehirle ilgili de aynı çabayı gösteriyor ve şehrinize dair sinyaller de gösteriyorsanız (Örneğin; Şehir adını da bir anahtar kelime gibi düşünerek birçok şekilde ifade etmek gibi…), müşterilerden gelen yorumlar çok daha etkili olacaktır! Daha doğrusu, Google Benim İşletmem sonuçlarıyla ilgili elde edeceğiniz başarı daha yüksek olacak! Çünkü bu tür optimizasyon çalışmaları korelasyonu artırıyor. 

Öne çıkan, diğer önemli bir pozitif faktör de o ünlü “engagement”; yani etkileşim! Google Benim İşletmem panelinize fotoğraf eklemeniz, çalışma saatlerinizi girmeniz bile bir etki yaratabiliyor. Ek olarak, aslında etkileşimin en yüksek olduğu yer, gelen değerlendirme ve yorumlara geri dönüş yapmanız. Ne kadar aktif olursanız, Google’a göndereceğiniz sinyaller de bir o kadar güçlü olacaktır. 

Linkler

Rapordan çıkan, çok net bir sonuç var. Oldukça da iyi bir haber çünkü geleneksel SEO tekniklerinin başarılı olduğunu onaylıyor. Bu da, emeklerinizin boşa gitmediği anlamına geliyor. Yakın zamanda çapa tekstlerinin eskisi kadar etkili olmadığıyla ilgili birçok tartışmayla karşılaşmıştık. Bu son çalışma, belirli bir düzeye kadar optimize edilmiş çapa tekstlerinin halen işe yaradığını gösteriyor. Bu sonucu anahtar kelime optimizasyonu ve şehir adı üzerinden yorumlamalısınız. 

Sayfa Dışı (Off-Page) Sinyaller

Sayfa dışı sinyallerin bir sıralama faktörü olarak etkililiği, geçen seneyle karşılaştırdığımızda az da olsa düşüş gösteriyor. Yine de, içeriklerde kaynak göstermek konusunda dikkatli davranmak, 3’üncü parti sitelerden yorum almak, yine çalışma sonuçlarına göre etkili olmaya devam ediyor. 

Web Site Faktörleri

Bunu bir ilkeyle direkt ifade edelim:

“Eğer yerelde birçok farklı alanda görünür olmak gibi bir amacınız varsa, organik arama optimizasyonuna odaklanın. Eğer amacınız, belirli bir terimde öne çıkmaksa, o zaman kendi web sitenize daha çok odaklanın. Hedeflediğiniz terim veya anahtar kelimeleri doğru şekilde sitenizde barındırdığınızdan da emin olun.”

Bitirirken:

Rapor oldukça uzun ve detaylı. Fakat yine de bu kadarı bile size yol gösterecektir. Biz, her zamanki gibi diğer ayrıntıları, sonraki yazılarımızda satır aralarında paylaşmaya ve işlemeye devam edeceğiz.



Yorum Yazın

Profesyonel destek için iletişime geçin. İletişim