Panda 4.1 ile Yapılmaması Gerekenler

Panda 4.1 ile Yapılmaması Gerekenler


Panda 4.1 ile Yapılmaması Gerekenler

Geçen yazımızda sizlere Google üzerinde yapılması gereken işlemlerden bahsetmiştik. Şimdi de yapılmaması gerekenlere bakalım. Aslında yapılmaması gereken listesi, yapılması gereken listesinden daha kabarık. Ama burada önemli olanların bazılarını anlatacağız.

İlk olarak, anahtar kelimelerinizi her yerde tekrarlayıp durmamalı ve sürekli geçirmemelisiniz. Bu çok önemli. Bir anahtar kelimeyi bir sayfada veya site genelinde tekrarlamak olumsuzdur. Pembe, mavi, yeşil ayakkabılarınız veya avukatlık hizmeti verdiğiniz ilçeler hakkında onar tane sayfanız olmaması gerekiyor. Bu, Google’ın gözünde kesin bir şekilde spam sinyali olarak algılanır.

İkincisi, yazılarınızı birçok anahtar kelimeyle süslememelisiniz. Özellikle de, sadece Google’ın sitenizin neyle alakalı olduğunu anlaması amacıyla, yazılarınızdan sitenizdeki diğer sayfalara çok fazla link vermeyin. Google zaten sizin o konu hakkında çalıştığınızı biliyor.

Bu durumu doğrudan şuna bağlayabiliriz: içeriklerinizi SEO için hazırlamayın. İnsanlardan, bloglarını her hafta güncellemeleri gerektiğini, bunun bir güncellik sinyali olduğunu ve sürekli içerik eklemek için çaba sarf etmek gerektiğini defalarca duymuşsunuzdur. Bu da Google’ın defalarca anlattığı bir konudur. Bunlar düşük kaliteli içeriklerdir, sizin bunlara ihtiyacınız yok. X sitesi bir konu hakkında çok sayıda yazı paylaşıyor, Y sitesi de aynısını yapıyor. Ama o konu hakkında sizin içeriğinize kafa tutabilecek hiçbir yazı yok, o zaman bunu yapmalarının da hiçbir anlamı yoktur. Eğer insanların okuduğunda “vay be” diyecekleri bir içeriğiniz yoksa hiç yayınlamayın, en azından bunun için harcayacağınız zaman ve para cebinize kalmış olur.

Üçüncü olarak da, kravatınızı takmayı unutmayın. Şunu demek istiyoruz, bir iş görüşmesine gittiğinizde takım elbisenizi giymeyi veya kravatınızı takmayı unutmayı istemezsiniz. Bir web sitesi de tamamen aynıdır. Noktalama işaretlerini ve dilbilgisi kurallarını kontrol etmelisiniz. İçeriğinizin hatalardan arındığına emin olmalısınız. Bu, Google’ın bize söylediğine göre kalite algoritmalarındaki ölçülerden bir tanesidir. Mantıklı, çünkü bu tip hatalarla dolu olan bir siteyi görmek istemezsiniz.

Son olarak da dördüncüsü, sitenizin her boşluğunu reklamlarla doldurmamalısınız. Google, kalite yönergelerinde çok net bir şekilde belirtiyor. İnsanlar sitenize girdiğinde, dev bir reklam, bir reklam daha, bir pop-up, içerikten kısa bir yazı, dev bir reklam daha görürse içeriğe ulaşmak için sayfayı hızlıca aşağı kaydırıp dururlar. Bu da Google’a doğrudan, kalite yönergelerine göre sitenizin kalitesiz bir site olduğu sinyalini verir.

Bunların gelir kaybına yol açabileceğini biliyoruz ama yine de bunların birçok site için gözden geçirmeleri ve değişiklik yapmaları gereken noktalar olduğunu düşünüyoruz.



Yorum Yazın

Profesyonel destek için iletişime geçin. İletişim