Rakiplerim Neden Benim Üzerimde Sıralanıyor

Rakiplerim Neden Benim Üzerimde Sıralanıyor

Rakiplerim Neden Benim Üzerimde Sıralanıyor

Panda sorunu yaşayan birçok e-ticaret sitesinin sorununu mevcut sıralamaları iyi durumda olan rakiplerin sitelerini gözden geçirmek için çok zaman harcadılar. Bir görevi yerine getirmeyi denemek için ne yapacaklardı, rakiplerinin siteleri gibi onlarda belli bir noktaya ulaşmalı ve gelen arama sonuçlarından faydalanmalıydı. Çoğunlukla, rakiplerin önerilerinin, arama sonuçlarında daha başarılı olduğunu gördüm. Neden önde olduklarını araştırdıklarında, onların sahip olduğu şeylerin birçoğuna sahip olmadıklarını gördüler. Bunların bazıları şöyle:

Kullanıcı odaklı bir arama arayüzü.
Daha iyi fotoğraflar ve standart ürün fotoğraflarına göre daha açıklayıcı fotoğraflar.
Güzel, yardımcı yorumlar.
Ürün satın alma rehberi, bu bir ürünü almak isteyen kişi için hangisinin onun için en iyi olduğuna karar vermesine yarayan bir rehber.
Ürünlerin kullanımları hakkında videolar.
Daha rekabetçi fiyatlar.
Kullanımı daha kolay alışveriş sepeti.

Kendime şu soruyu sordum: “Eğer bir ürün alacak olsam, bunun için araştırma yapıyor olsam danışanımın sitesinden mi alışveriş yapardım, rakibinin sitesinden mi?” Cevap genellikle ikinci seçenekti, yani rakiplerinin siteleri...

İşte bu durum Panda’dan kurtulmayı zorlaştırıyor. Bir site için, basitçe arama yüzünü geliştirmek, başka bir kaynaktan almadan uygun yorumlar eklemek veya birçok ürün için rehber ve videolar kolay değildir. Bir site bu özellikleri eklememesine rağmen, belki bunların seviyelerini artırarak sitesini kısmen de olsa rakiplerine yakın bir site haline getirebilir. Panda sorunundan kurtulmak için, Google’a diğer web sitelerine göre tercih edilmek için ÇOKTA UZAK olmadığınızı göstermenizin yeterli olacağını düşünüyorum.



Yorum Yazın

Profesyonel destek için iletişime geçin. İletişim