Zayıf İçeriğe Sahip Siteler Nasıl Bir Yol İzlemeli

Zayıf İçeriğe Sahip Siteler Nasıl Bir Yol İzlemeli

Zayıf İçeriğe Sahip Siteler Nasıl Bir Yol İzlemeli

Bu konuda olaylar biraz karışık. Google çalışanı Gary Illyes bir açıklamasında, Google zayıf içeriklerinizi kaldırmanız yerine, sitenizi daha “güçlü” ve ''değerli'' yaparak onu güçlendirmenizi istiyor diyerek, ortalığı biraz karıştırmıştı.

Jen Slegg ise konu ile ilgili güzel bir yazı ile olayı anlatmış: Eğer daha fazla içerik ile ilgileniyorsanız, Panda’da sorun yaşamamak için neden zayıf içerikleri kaldırmalısınız ile ilgili daha uzun yazıları da var.

Son olarak ortaya çıkan ortak fikir, sitelerin eğer mümkünse sahip oldukları zayıf içerikleri mümkün olduğunca güçlendirmesidir. Ancak, eğer bir site çok fazla zayıf içeriğe sahipse, bu sayfalar için güçlendirmenin faydası olmaz, mantıklı olan bu sayfaları Google’ın indeksinden doğru bir şekilde kaldırmaktır.

Bu sebeple Panda her gün site kaliteleri ile uğraşıyor. Örneğin, zayıf içeriği kaldırdıktan sonra Panda’nın neye dikkat ettiği veya edeceği ile alakalı binlerce forum konusu ve cevaplanmamış soru var. Eğer bir kullanıcı bu sorulardan birine girdiğinde, sayfayı sorusuna yardımcı olan bir sayfa olarak görmeyecektir ve cevap alabilmek için başka bir siteye gidecektir.
Bu tür zayıf içeriklerin gerçekten Panda faktörü olduğuna inanıyorum, bir içerik sürekli olarak o siteye giren arayıcıları hayal kırıklığına uğratıyorsa, bu içerik kaldırılır. Eğer sizin sitenizde de yeterince vakit geçirilmeyen bir sayfa varsa, bunu kaldırmalısınız veya içine gerçekten kullanıcıların işine yarayacak yararlı bilgiler ekleyiniz.

 



Yorum Yazın

Profesyonel destek için iletişime geçin. İletişim