Panda Kopya ve Zayıf İçerikten Daha Ötesidir

Panda Kopya ve Zayıf İçerikten Daha Ötesidir

Panda Kopya ve Zayıf İçerikten Daha Ötesidir

Bazı siteler Panda’dan kurtulmak için kötü sayfaları ve sayfaların zayıf içeriklerini temizledikten sonra Panda’dan kurtulabiliyorken, sitelerin birçoğu daha derin ve daha karmaşık sorunlar yaşıyor. Eğer ortalama bir siteye sahipseniz, sitenizde binlerce zayıf sayfa vardır, bu zayıf sayfaları kaldırmak sitenizi mükemmel hale getirmeyecektir. Hepsini silmek yerine içerikle desteklemeli, kullanıcıyı tutat bir hale getirmelisiniz. Bence Panda tamamen mükemmellikle ilgilidir.

Rand Fisking Vegas’ta, ikili algoritmik dünyada yaşamak hakkında harika bir konuşma yapmıştı. O sıralarda etiketlerimizi optimize etmek, sayfa hızımızı geliştirmek ve iyi bağlantılar almak için çok çalışıyorduk. Bunlar normal algoritma için gerekli özelliklerdi. Sonrasında da Rand, yapay zekâ gibi davranan bir algoritmadan bahsetti.
Rand, “Biz algoritmalardan bahsediyoruz, bu algoritmalar yapay zekalardır” dedi, aklımda bir şimşek çaktı ve bu Panda’nın durumunda neler olduğunu anlamamı sağladı. Google sürekli olarak Panda’nın amacının kullanıcılara en kaliteli siteleri göstermek olduğunu söylüyor. Yapay zekâ öğrenimli algoritmalar en iyi siteleri sınıflandırmak için kullanılıyor olabilir, aşağıda bulunan liste bu sınıflandırmaya başarılı bir şekilde girmek için gerekli olan site özelliklerinden bazılarını içermektedir:

Rakiplerine göre sürekli yüksek tıklanma oranı elde etmek
Diğerlerine göre daha fazla kullanıcıyı siteye bağlamak
Diğer sitelere göre daha fazla soru cevaplamak
Daha fazla paylaşım almak ve sadık kullanıcıların sürekli siteyi takip etmesi
Arama yapan kullanıcı görevlerini sürekli tamamlayan bir site olmak

Bütün bu listede bulunan kriterlere, uymanın hızlı bir yolu maalesef yok. Sonuç olarak Siteniz Google’ın en iyileri belirleme düşüncesine göre, en iyi sıralamada olmalıdır.
Google, kullanıcılara en yardımcı olacak siteleri göstermek için daha daha iyi hale gelen siteleri tespit etmeye çalışıyor. Siteniz Panda’dan negatif bir şekilde etkilendiyse, bu site içi teknik sorunlarından kaynaklanmayabilir, bu size rakip olan sitelerin bütün olarak kalitesinin sizin sitenizden daha iyi olmasından kaynaklanıyor olma ihtimali yüksektir. Yani sizin siteniz kötü olduğu için değil, rakipleriniz sizden daha kaliteli bir siteye sahip olduğu için siteniz Panda’dan olumsuz olarak etkilenmiştir.



Yorum Yazın

Profesyonel destek için iletişime geçin. İletişim