Sayfa Hızınızı Artıracak 5 Görsel Sıkıştırma Aracı

Sayfa Hızınızı Artıracak 5 Görsel Sıkıştırma Aracı

Bildiğiniz gibi bir sitenin sayfa yüklenme hızı, Google sıralamaları ile ilgili önemli bir faktör. İmajlarınıza sıkıştırma işlemi uygulayarak, bu hızı artırabilmeniz mümkün. Bu yazımızda sizlerle, imajlarınızı sıkıştırarak site ve sayfa yüklenme hızınızı artırabileceğiniz bu araçları paylaşıp, size ne tür avantajlar sağlayacağını inceleyeceğiz. 

Sitenizin daha hızlı açılması, sadece SEO açısından değil; kullanıcı deneyimi ve dönüşüm oranlarınızın iyileştirilmesi açısından da oldukça faydalıdır. 

İmaj optimizasyonunun bir diğer güzel tarafı, site hızını artırmak için yapılan birçok teknik çalışma ile kıyaslandığında, daha kolay uygulanabilir olmasıdır! Yani, bir uzman olmasanız bile siz de bu optimizasyonu gerçekleştirebilirsiniz. 

Web sitenizdeki görselleri yeniden boyutlandırmak ve sıkıştırma işleminden geçirmek, size beklediğinizden çok daha etkili sonuçlar getirecektir. 

Sizlerle paylaşacağımız bu 5 farklı, ücretsiz sıkıştırma aracını ayrıca test ettik. Bir tasarımcı, içerik üreticisi veya yazar olarak; web siteleri için ürettiğiniz görsellerde bu araçları kullanmanızda büyük fayda var. Bahsettiğimiz görsel, bir logo olabilir, geçişli bir banner ya da bir info-grafik olabilir. Aynı işlemi, hepsi için uygulayabilirsiniz. 20 farklı imaj sıkıştırma aracı içerisinden seçtiğimiz en iyi 5 şunlar:

1. Optimizilla (Oldukça basit, kullanımı kolay bir ara yüze sahip)

2. TinyPNG (Bir kerede 20 farklı imaja sıkıştırma işlemi uygulayabilirsiniz)

3. Compressor.io (Her seferinde bir görsel eklemeniz gerekiyor, yine de etkili bir araç ve diğerleri gibi o da ücretsiz)

4. Kraken (Import ve Export özellikleriyle öne çıkıyor. Dropbox kullananlar bu özelliklerin ne kadar faydalı olduğunu hemen anlamışlardır bile.)

5. Gift of Speed (JPG ve PNG için ayrı ayrı sıkıştırma seçenekleri sunuyor)

 

Peki Görsel Optimizasyonunun Faydası Ne?

Belirttiğimiz araçları kullanarak, imajlarınızı optimize ettiniz. Peki bunun sayfa hızı anlamında size ne tür katkıları olacak? Bu konuda çok yakın zamanda yapılan testler var. 

Sayfa yüklenme hızı 5.882’de olan WordPress sayfalarında, imaj sıkıştırma ile bu hız 2.369’a kadar düşürülmüş! Hem de, sıkıştırma işlemi uygulanan imaj sayısı sadece 3! Sitenizde bulunan sadece 3 imaj için bile bu optimizasyonu gerçekleştirdiğinizde, siteniz veya sayfalarınız iki kat daha hızlı açılır duruma gelebilir. Bunun her site için geçerli olacağını söylemek güç, ama yapılan testlerde bu tür sonuçlar alınmış. 

Özellikle logolar, genellikle her sayfada görünür. Bu yüzden logonuza mutlaka imaj optimizasyonu uygulayın. Eğer ürün satışı yapıyorsanız, büyük ihtimalle birçok ürünün fotoğrafı sayfalarınızda yer alıyor. İmaj optimizasyonu, bunun gibi görsel anlamda zengin web siteleri için çok daha önemlidir. 

Görsel kalitesinin düşeceği konusunda önyargılı olmanıza gerek yok, deneyin ve sonuçları karşılaştırın. Site hızı, Google’ın web sitenizle ilgili yaptığı testlerde rapor olarak sunulan sadece birkaç öğeden birisidir. Bu da, konunun ciddiyetini anlamak için yeterli. 



Yorum Yazın

Profesyonel destek için iletişime geçin. İletişim