Seo ve site analizi

Seo ve site analizi

Seo ve site analizi

Seo konusunun artık Arama Motoru Optimizasyonu olduğunu söylememize ve bu konu üzerinde fazla vakit kaybetmemize sanırım gerek yok. Bu gün sizlere optime olayındaki bazı inceliklerden bahsedeceğiz.Bir çok seo uzmanı arkadaşım ile yaptığım görüşmelerde bu işin ciddi ve kesinleşmiş bir sistematik yol haritasının olmadığını gördüm. Temel olarak "içerik altın" dır uygulaması her kez tarafından benimsense de bu sadece tek bir kriter.

Sadece içerik ile olmaz

Bazı seo uzmanları içerik ile alakalı sitelerden link alımını, kimileri bu kuru linklerin hiçbir işe yaramayacağını, kimileri ise hepsinin bir yol haritası dahilinde yoluna devam etmesini önerir. Benim ise bu kadar çok seo uzmanından öğrendiğim kadarı ile ilk önce yapılması gereken sitenizin alt yapısının düzeltilmesi css tekniklerinin kullanılması, sitenizin hızlı açılması, düzenli ve ilgi çekici içerik ile başlanıp bağımlı bir kullanıcı kitlesi oluşturulduktan sonra daha sonra diğer kriterlere el atmak yönünde olması gerektiğidir.

Seo alt yapısı

Seo uzmanı sitenizin alt yapısındaki iyileştirmeleri ve düzenlemeleri yapmanda zaten kinci aşama olan sitenin tanıtımı ve reklamı olayına el atmaz, atmamasıda gerekiyor.Bir çok forumda görüyoruz ziyaretçilerim birden azaldı, neredeyse benden başka kimse sitemi ziyaret etmiyor, şeklindeki yakınmaları bunun en büyük sebebi işte iş bilmiyen ve bu iki sadece okuduğu iki makaleden ibaret zanneden kişilerin yaptığı seo çalışması neticesinde sitenin banlanması diğer bir değişle google ve diğer arama motorları tarafından sitenin arama sonuçlarından silinmesi veya alt sıralara atılmasıdır.

Son verdiğim örnek ile bir seo uzmanının ne kadar önemli olduğunu iş verilirken daha öneki referanslarının ne derece sağlıklı yol kat etiğini incelemek gerektiğini anlamışınızdır umarım.



Yorum Yazın

Profesyonel destek için iletişime geçin. İletişim