Featured Snippet Sonuçlarından Ciddi Oranda Trafik Geliyor!

Featured Snippet Sonuçlarından Ciddi Oranda Trafik Geliyor!

Henüz birkaç gün öncesinde Google Featured Snippet alanının, yani “özellikli kutucukların” öneminden bahsetmiştik. Ayrıca, bu alanda yer almak için uygulayabileceğiniz SEO tekniklerini paylaşmıştık. Konuyla ilgili 30 Mayıs’ta yayınlanan yeni bir araştırma raporunu görünce, rakamları sizlere sıcağı sıcağına iletelim istedik. Çünkü sonuçlar gerçekten de dikkat çekici!

Eğer bir kullanıcı, arama yaptığında bir Featured Snippet ile karşılaşıyorsa, en tepede çıkan organik arama sonuçlarının tıklanma oranı (CTR) yaklaşık %20 azalıyor!
 
Bu rapor için yaklaşık olarak 2 milyon Featured Snippet analiz edildi. Sonuçlar gösterdi ki, aramalarda ilk sıralarda yer alsanız bile, Google “özellikli kutucuklar”, tıklanma oranlarınızın azalmasına yol açabiliyor. Daha doğrusu, eğer Google “özellikli kutucuklar” alanlarında yer alabiliyorsanız, en iyi sonuçları gösteren web sitelerine karşı yeni bir rekabet alanınız doğuyor demeliyiz.
 
Araştırmayı yapan uzmanlar, herhangi bir Featured Snippet’la karşılaşılmadığında, sonuçlarda ilk sırada yer alan sayfaların tıklanma oranının %26 olduğunu belirtmişler. Fakat, arama yapıldıktan sonra eğer bir Featured Snippet alanı ile karşılaşılmışsa belirtilen bu tıklanma oranı %19, 6’lara düşüyor. Özellikli kutucukların kazandığı tıklanma oranı %8,6. 

Araştırmada 112 milyon anahtar kelime analiz edilmiş. İşte sonuçlar:

* Arama sorgularının %12,29’u, sonuçlarda Featured Snippet özelliği de göstermiş.
* Yine organik sonuçlarda, sıralamanın en tepesinde yer alan Featured Snippet’ların oranı, kendi içerisinde oranlandığında %30,9. 
* Mevcut “özellikli kutucukların” yaklaşık olarak %99,58’i halihazırda Google’ın “Top 10” listesi içerisinde bulunuyor!
* Sizlerle birçok makalemizde “Long-tail keywords” tekniklerinin önemini paylaşmıştık. Featured Snippet alanlarının çok büyük bir kısmı, işte bu long-tail anahtar kelimelerle tetikleniyor! 
* Arama yapan kullanıcıların Featured Snippet özelliğiyle en çok karşılaştıkları yer: Wikipedia!
* Diğer ilginç bir tespit de, Featured Snippet kaynaklarının sık sık değişiyor olması!

Sonuç:

Bu sonuçlar ve rakamlar, raporun sadece bir kısmı. Fakat, şu an Google özellikli kutucukların; organik sonuçlar, tıklanma oranları ve rekabet için önemli bir araç haline geldiğini belirtelim!



Yorum Yazın

Profesyonel destek için iletişime geçin. İletişim