Site dışı seo nasıl yapılır? Yararları nelerdir?

Site dışı seo nasıl yapılır? Yararları nelerdir?

Site dışı seo sitenizin içeriğini arama motorlarına optimize ederek ilk sayfalara çıkmanızı sağlayan bir seo çeşididir. Facebook,Twitter,Google+, gibi sosyal paylaşım sitelerinde backlink almaktır.

Peki bu sosyal paylaşım sitelerinin sitemize ne gibi yararları var?

Facebook , Twitter gibi sosyal paylaşım sitelerinin pagerank değerleri yüksek olduğu ve index’i anında aldığı için sosyal paylaşım sitelerinin çok büyük yararları bulunuyor. Sitenize sosyal paylaşım butonları gibi eklentiler ekleyerek sitenizdeki içeriklerin ve sayfalarınızın sosyal paylaşım sitelerinde paylaşılmasını sağlayarak hem backlink elde etmiş olursunuz hemde index hızınız artar.

Şöyle bir örnekle anlatalım;

Web sitenize Facebook , Twitter veya Google+ ‘da paylaşma butonları eklediniz eğer bir ziyaretçi veya site sahibi siteyi o butonlar ile veya direk kendi linki ile sosyal paylaşım sitelerinde paylaşırsa site daha hızlı index alacaktır ve en büyük yararı size hit sağlayacaktır.

Sitenize yeni bir yazı giriyorsunuz diyelim, bu yazıyı girdikten hemen sonra linkini sosyal paylaşım sitelerinde paylaşarak bu linke tıklayan kişiler sitenize ziyaretçi veya kurumsal bir siteniz varsa müşteri olarak gelebilirler bu size hem hit hemde prestij sağlayacaktır. Aynı şekilde paylaştığınız yazılar arama motorlarında daha hızlı index alacaktır. Ve Sosyal paylaşım siteleri anında indexli olduğu için o link ile sitenizi Google’da paylaşmış olacak orada paylaştığınız her yazı Google’a anında gelecektir.



Yorum Yazın

Profesyonel destek için iletişime geçin. İletişim