Site Trafiğini Hızlı Artıran 7 SEO Tekniği

Site Trafiğini Hızlı Artıran 7 SEO Tekniği

1. Facebook Remarketing
Özellikle de B2B ve B2C endüstrisindeyseniz, Facebook site trafiğinizi artırmak için kullanabileceğiniz harika bir araç! Peki Facebook’u bir “remarketing” aracı olarak kullanabileceğiniz yöntemler olduğunu biliyor muydunuz? Facebook izleme öğesini (Facebook tracking pixel) kullanarak, sitenizi ziyaret eden kullanıcıları blog sayfanıza veya yine sitenize tekrar yönlendirebilmeniz mümkün! Bu da, sitenizin trafiğini mutlaka artıracaktır. 

2. Facebook, Duyarlı E-mail Listeleri
Facebook’la birlikte elinizdeki mevcut e-mail listelerini farklı bir yöntemle değerlendirebilirsiniz. Hedef kitlenize sürekli olarak e-mail göndermek yerine elinizdeki e-mail listesini Facebook’a yükleyebilir ve bu sayede listenizdeki kişilerin Facebook tarafından ayrıca fark edilmelerini sağlayabilirsiniz.
 
3. Twitter Remarketing
Twitter “remarketing” (yeniden pazarlama) araçları da tıpkı Facebook’ta olduğu gibi birbirlerine oldukça benziyor. Yapmanız gereken tek şey “pixel” kurulumu. Böylece Twitter’da site ziyaretçilerinizi hedefinize almış olacaksınız. Facebook ile aralarındaki tek fark, minimum ziyaretçi sayısında. Minimum ziyaretçi sayısını aştığınızda her iki sosyal medya kanalı da reklamlarınızı öncelikle bu hedef kitleye gösteriyor. Yani, halihazırda sitenizle zaten ilgilenmiş, ilgili olan kişilere! Facebook’ta bu sınır 100 ziyaretçi iken Twitter da bu sayı 500.
 
4. Reklamlarınızı Yazarken Vaktinizin %80’ini Başlığa Ayırın
Her 10 kişiden 8’inin reklamlarınızın sadece başlık kısmını okuduğunu, alt metinlere bakmadığını biliyor muydunuz? Eğer araştırma sonuçları bunu söylüyorsa siz de reklam başlıklarınıza ayrı bir zaman ayırmalı ayrı bir önem göstermelisiniz. Böylece, sitenizi ziyaret eden kullanıcı sayısı mutlaka yükselecektir. Hangi mecrada hangi formatta reklam yayınlıyor olursanız olun, başlıklar mutlaka dikkat çekici olmalı ve kullanıcıda tıklama isteği uyandırmalı!

5. Blog, Blog, Blog!
Blog sayfası çalışmaları site trafiğine gerçekten katkı sağlıyor. Hatta bunu daha önce denemiş ve sonuçlarını analiz etmiş örneklere de ulaştık. Örneğin; haftada sadece 2 içerik paylaşırken içerik sayısını 10’a yükselten şirketler site trafiğinde %300 artış sağlamışlar! Ve bunun beklenti dışı bir sonuç olmadığını belirtelim. Hatta, daha yüksek sonuçlar elde etmiş şirketler de gördük. 

6. Blog İçeriklerinizi Facebook’ta Paylaşın!
Facebook’un organik etkileşimler adına kendini geri çektiğini mutlaka duymuşsunuzdur. Yani, reklam yönetimi yapmadığınız sürece şirketinizin Facebook sayfasında organik etkileşim yaratabilmeniz çok zor. Bu noktada size tavsiyemiz, optimum bir bütçe ayırarak sürekli olarak devam eden bir kampanya oluşturmanız. Bu kampanya ile birlikte blog sayfanızda paylaştığınız içerikleri Facebook’ta da paylaşarak daha çok kişiye ulaşabilir, site trafiğinizi artırabilirsiniz. 

7. Webinar veya Webcast Etkinlikleri Düzenleyin
Hangi endüstride olursanız olun, müşterilerinizle tecrübelerinizi paylaşabileceğiniz, uzmanı olduğunuz bilgiler mutlaka vardır. Çoğu müşteriniz bu deneyimleri sizden dinlemeye açık. Yapmanız gereken tek şey, onların ilgisini çekeceğinden emin olduğunuz bu tür bilgileri bir sunum halinde onlara iletmek. Bunun için de günümüzde, değerlendirebileceğiniz birçok Webinar ve Webcast fırsatı var. Hem sunum esnasında hem sunum hakkındaki duyurularda web sitenize daha çok trafik akışı sağlayacağınızdan emin olabilirsiniz. 

 



Yorum Yazın

Profesyonel destek için iletişime geçin. İletişim