Sitenizin Ceza Almasına Neden Olacak 3 Önemli Hata

Sitenizin Ceza Almasına Neden Olacak 3 Önemli Hata

Önümüzdeki yıl için SEO stratejinizi belirlerken, sıklıkla yapılan şu 3 hataya düşmeyin!
Siteniz daha önce Google tarafından ceza aldı mı? Umarız ki almamıştır. Ancak bu tehlike her an kapınızda. Aslına bakarsanız bir web sitesini yayına sunmak ve ardından SEO servisi sunan reklamlar yayınlamak oldukça kolaymış gibi görünür; ancak çoğu kişi bu süreçte neler yapıyor olduğundan haberdar değildir bile! Ne yazık ki sektörde, konu SEO olduğunda Google gelişmelerinin ve trendlerin gerisinde kalmış ve SEO adına hiçbir işe yaramayan eski metotlarla bu işe devam eden birçok kişi bulunuyor. 
Daha önce Google tarafından cezalandırılmamışsanız o halde size bunun çok farklı bir deneyim olduğunu belirtelim. Hatta öyle bir deneyim ki; ceza aldığınızı fark ettiğinizde o ekrana bakarken kalbiniz duracakmış gibi olur, diliniz tutulur hatta karnınızda bir ağrı hissedebilirsiniz. Yani, hoş bir deneyim olmadığından emin olabilirsiniz, bu yüzden de bu deneyimi yaşamanızı asla istemeyiz. Daha da kötüsü, sitenizin ceza aldığını duyan iş ortaklarınız da size veda edebilirler! O yüzden, bu konuyu ciddiye almalısınız.
Bu kötü tecrübeyi yaşamamak için aşağıdaki şu 3 hataya asla düşmeyin!


1. Kendi Ana Sayfanızda Link Göstermek
Öncelikle, stratejinizde backlink eklemek için web siteniz ana sayfasını da kullanmanın genel olarak bir sakıncası olmadığını belirtelim. Dikkat etmeniz gereken şey bunu doğru yapmak! Nasıl mı?
Bazı insanlar hala web sitesi ana sayfasında daha fazla link kullanılmasının, site sıralamasına pozitif bir etki yaratacağını düşünüyorlar. Bu insanlar ne yazık ki hala 2005’te yaşıyorlar! Google, web sitelerini sıralamaz! Yani şunu söylemek istiyoruz, Google aslında web SAYFALARINI sıralar. Bu yüzden, önemli olan, kullanıcıları zengin, yüksek kaliteli linklere yönlendirmektir. Web ana sayfalarına değil!


2. Ceza Almış Sitelerden Link Almak
Google tarafından kum torbasına çevrilmiş bir siteden asla link almak istemezsiniz. Ceza almış bu siteler, sitenize ait linkler barındırıyor olsalar bile Google tarafından size hiçbir katkı sağlamazlar. Önceliğiniz daima Google tarafından da güven kazanmış, ceza almamış siteler olmalıdır.
Bu yüzden, birlikte çalıştığınız SEO uzmanına, web siteniz için link sağlarken buna nasıl karar verdiğini mutlaka sorun. Sonra da, bunun kontrolünü nasıl sağladığını… Eğer SEO desteği aldığınız kurum Moz veya Pixelgroove gibi araçlar kullanıyorsa, büyük ihtimalle doğru kişiyle çalışıyorsunuz diyebiliriz. 


3. Link Satın Almak
Link satın alınmasını asla önermiyoruz! Bu, Google standartları ve politikasını açıkça ihlal etmek anlamına gelir. Birçok sitenin ceza almasının başlıca sebebi budur. Linkler, doğal yollarla kazanılmalıdır ve bu anlamda başarılı olabileceğiniz geçerli link kazanım stratejileri bulunuyor. 
O halde geçerli bir link kazanım stratejisi ne olabilir?
Birçok beyaz şapka (White-hat, yani iyi niyetli) link geliştirme metotları içeren rehberler bulunuyor. Ancak temel olarak size sağladığı kazanım outreach terimiyle ifade edilen büyümedir. Bu anlamda, size link sağlayacak fırsatları araştırmalı ve kendi linklerinizi öneri olarak, doğal bir şekilde sunmalısınız.



Yorum Yazın

Profesyonel destek için iletişime geçin. İletişim