SEO ve Growth Hacking Teknikleri

SEO ve Growth Hacking Teknikleri

Harika bir web sitesinden daha fazlasına ihtiyacınız var!

Günümüzün rekabet koşullarında, kendisine iyi sayıda ziyaretçi çekemeyen web sitelerinin dijital pazarlamada başarılı olmaları ne yazık ki mümkün değil. Yine günümüzdeki başarılı online işletmelere baktığımızda, müşterilerin ya fiyat olarak daha avantajlı ya da en iyi değeri yakalamış ürünlere rağbet gösterdiklerini gözlemliyoruz. Eğer pazardan iyi bir pay almak istiyorsanız, web sitenizin mükemmel bir ara yüze sahip olması yeterli değil. Yapmanız gereken, growth hacking stratejilerine odaklanmak ve kendinizi Google’da görünür kılmak!

SEO’nun ayrı bir profesyonellik olduğu artık herkes tarafından kabul edilmiş durumda. SEO da, kendi içerisinde bir evrim geçirdi ve bu evrimini devam ettiriyor. Bununla birlikte, artık tüm online işletmeler için olmazsa olmazlar arasında. SEO, web site sahiplerinin hem Google’da daha çok görünür olmalarını sağlıyor hem de dijital dünyada daha iyi gelir elde edebiliyorlar!

Bu anlamda yanlış yaklaşımlar sergileyen birçok insan var. Web sitemi yayınlarım, gerisine karışmam mantığı, yapılan en yaygın hatalardan. Diğer yandan SEO’nun önemini kavramış kişiler de tabii ki var, bu uzmanlık alanının bir hayli teknik bilgi gerektirdiğini ve uygulanmasının da bir o kadar dikkat gerektirdiğini anlamışlar. SEO’da yaşanan en zorlu süreç, sürekli değişen Google algoritmalarına yine sürekli kendinizi geliştirerek uyum sağlayabilmektir. İnternet dünyası, birçok farklı kolda kendini sürekli yenilemektedir, bu yüzden de bir webmaster günümüzde iyi bir SEO performansı elde etmek için, Google’ın bu sürekli değişen dinamiklerine uyum sağlamak zorundadır.

Bu makalemizde sizlerle, cebinizden 5 kuruş bile harcamadan dijital dünyada büyümenizi sağlayacak 3 ipucu paylaşacağız.

1) SEO’nun teknik bakış açıları sürekli radarınızda olsun!

SEO, yani Arama Motoru Optimizasyonu, girişiminizin en başından beri daima planlarınız arasındaki kendine özel yerini almalı. Çünkü web sitenizle ilgili, aklınıza hiç gelemeyecek kadar birçok teknik ayrıntıda hata yapmış olabilirsiniz ve bu da başarınızı olumsuz etkileyecektir!

Öncelikle robots.txt dosyanızı ve robots META tag’larınızı mutlaka kontrol edin. Her ikisi de genellikle Google’ın belli dosyalara girişinin kısıtlanmasına neden olur. Sonuç olarak, içeriklerinizden bir kısmının indekslenememesine neden olurlar.

Web sitenizin mimarisi ve XML sitemap, kusursuz olmalı. Google robotları ara sıra web sitenize ziyaretlerde bulunur ve belirli kaynaklara tam erişim ister. İşte teknik hünerin başladığı yer de burasıdır. Web site mimariniz kullanıcı deneyimini geliştirici ve gezinmesi kolay bir mimariye sahip olmalıdır. Aksi halde, hem Google hem de ziyaretçiler kimi içerikleri gözden kaçırabilirler.

customer journey optimization” denilen kullanıcı dostu stratejileri uygulamalısınız ve web sitenizdeki her bir içerik son kullanıcı açısından tutarlı olmalıdır. İster telefonda, ister tablette, ister masa üstü bilgisayarları başında olsunlar, sitenizi ziyaret eden kullanıcılar, aradıklarını rahatlıkla ve hızlıca bulabilmeliler.

2) Anahtar sözcük araştırmasına yatırım yapın

Her bir blog içeriği stratejik olarak hazırlanmalı. Belirli bir terim veya belirli bir tema ile ilgili anlam bütünlüğüne sahip olmalı. Bahsettiğimiz anahtar sözcükler, kullanıcıların size ulaşabilmek için Google’da arama yaptıkları sözcüklerdir. İçeriğinizi doğru anahtar sözcüklerle beslediğinizden ve kullanıcılar spesifik sözcükleri aradıklarında ilk sayfalarda göründüğünüzden emin olun. Açıkçası, içerik pazarlaması stratejiniz ne kadar başarılı olursa, site trafiği başarınız ve Google’daki pozisyonunuz da o kadar başarılı olur.

Herhangi bir içerik yaratmadan önce, hangi anahtar sözcük üzerine bir içerik oluşturacağınıza karar verin. Yani, bir stratejiniz olsun!

3) Blog ve kaliteli içerik oldukça önemli!

Harika içerikler girip, dünyayı fethetme devri kapandı! İçerik artık kral olmak için tek başına yeterli değil; çünkü internetteki içerik sayısı da bir hayli arttı. Bunların arasında iyi içeriklerin sayısı da yine bir hayli fazla… Bu rekabet içerisinde fark yaratmanın sırrı; içerik pazarlaması, içerik promosyonu stratejileri ve diğer growth hacking taktiklerinde gizli!

İçerik yayınlayıp promosyonunu yapmak ve conversion rate denilen dönüşüm oranını artırmak için izlenebilecek en iyi yollardan biri bir blog sahibi olmak. Bunu yaparken de mutlaka link kazanımına odaklanmalısınız. Yani, başka bir deyişle, faydalı içeriğe yoğunlaşmalısınız ki diğer kullanıcılar da bu faydalı içeriği kendi bloglarında paylaşsınlar! Böylece, başka kaynaklardan, kendi sitenize bir otorite gibi ziyaretçi çekebileceksiniz. Bu tür backlink’lere sahip siteler, kendi endüstrileri çerçevesindeki profesyonellerin gözünde de güven kazanır ve saygınlık yaratırlar. Hangi ürün veya servisi sunuyor olursanız olun, link geliştirme, web sitenizin sıralamalarda başarılı olmasını sağlayan önemli bir stratejidir!



Yorum Yazın

Profesyonel destek için iletişime geçin. İletişim