Sosyal İmleme Nedir Nasıl Yapılmalıdır ?

Sosyal İmleme Nedir Nasıl Yapılmalıdır ?

Arama Motorlarının Önem Verdiği Konular

Arama motorlarının önem verdiği bazı temel kurallar vardır bunların başında özgün, güncel içerik, backlink ve sosyal imleme gibi önemli unsurlardır. Özgün ve güncel içerik bir sitede muhakkak olması ve uygulanması gereken faktördür. Baclink ise seo’nun (arama motoru optimizasyonu) temel taşı olarak tabir edilen belirli anahtar kelimeler aracılığı benzer içerik sitelerden link veya bağlantı alma işlemidir. Sosyal imleme ingilizcesi social bookmarking olan sitede varolan veya yeni yayınlanmış olan içerikleri sosyal ağlar aracılığı ile paylaşıp kullanıcıların siteye gelmesini ve bu paylaşılan içeriklerin kullanıcılar tarafından beğenilip yeniden paylaşmasını sağlayan bir backlink yöntemidir.Sosyal imleme’nin arama motorları tarafından önemi büyüktür özellikle dünya devi google arama motoru için. Çünkü sosyal imleme yapılan sosyal ağlar çok yüksek ziyaretçi potansiyeline sahip, sürekli güncellenen ve arama motorları botlarının sürekli içerisinde olduğu aktif sitelerdir.

Sosyal İmleme

Bu yüzden sosyal imleme siteleri arama motorları tarafından değerli olup sosyal imleme yapılacak olan içeriklerin de arama motorlarının gözünde öneminin artmasına sebep olur.İçeriklerin veya sayfaların sosyal ağlarda sosyal imleme yapıldığında kısacası sosyal ağlarda paylaşımı yapıldığında değerli backlinkler ve yeni ziyaretçiler kazanılır. Bunun sonucunda sitenin alt saylarının veya içeriklerinin değeri artar, arama motorları tarafından sahibi olunan site değerli görülür.Sosyal imlemenin en büyük avantajı bir nevi ücretsiz olarak reklam yapma aracı olarak da görülebilir. Çünkü hiçbir ücret ödenmeden sınırsıca yazı, ürün, hizmet gibi paylaşımlar yapılabilmekte ve daha fazla ziyaretçi, takipçi elde etmiş olunur.Sosyal imlemenini yapılabilmesi için öncelikle çeşitli sosyal ağ ve paylaşım platformlarında profil veya sayfaya sahip olunması gerekir. Bununla birlikte sosyal imlemenin yani içeriklerin sosyal ağlarda daha hızlı ve kolay bir şekilde paylaşımı yapılabilmesi için içeriklerin altında, üstünde, sağında veya solunda sosyal ağların paylaşma butonları veya bilenşenleri bulunmalıdır.Bu butonlar site sahiplerine kolaylık sağlayacağı gibi ayrıca siteye gelen ziyaretçilerin beğendiği içerikleri de sosyal ağlarda kolay bir şekilde paylaşmasına olanak sağlar.

Sosyal İmlemede Kullanılcak Siteler

Sosyal imleme’nin yapılarken başarılı sonuçlar elde edebilmek için. İçeriklerin özgün ve dikkat çekici olması gerekir. Bununla birlikte sosyal imleme yani sosyal ağlarda paylaşılan içerikler başlık ve bağlantı şeklinde oluşacağı için başlıkları ve bağlantıların dikkat çekici ve özgün olması gerekmektedir. Ayrıcı etiket gibi özellikleri olan örneğin Twitter gibi sosyal ağlarda yazı ile ilgili etiketler eklenerek daha fazla kiteleye ulaşma sağlanır.Arama motorları tarafından önemli görülen sosyal imleme siteleri; Facebook, Twitter, Digg, StumbleUpon, Reddit, Delicious gibi önemli sitelerdir. Bunları dışında daha onlarca hatta yüzlerce imleme siteleri bulunmaktadır. Ne kadar fazla sosyal imleme yapılırsa o kadar fazla geri dönüş ve paylaşım olur ve sonucunda sitenin ve içeriğinin arama motorları tarafından değeri artar.



Yorum Yazın

Profesyonel destek için iletişime geçin. İletişim