Yazarlığın Ölü Kalmaya Devam Etmesindeki Sebepler

Yazarlığın Ölü Kalmaya Devam Etmesindeki Sebepler

3. Madde

Yazarlığın ölü kalmaya devam etmesindeki sebepler... Google aramadaki bütün değişiklikler gibi, bunun arkasında yatan asıl nedenleri asla öğrenemeyeceğiz, ancak Google’ın merkezindeki John Mueller tarafından bazı genel sebepler açıklandı, bunlardan biri “mobil first” kullanıcı deneyimiydi. Mobil First, aramalarda daha fazla mobil deneyimi sağlayan bir tanımdır. Yakın zamanda Google, bütün aramaların artık masaüstü yerine, mobil cihazlardan daha çok yapıldığını duyurdu.

Google’ın bütün ürünlerinde basit, temiz, daha az karmaşık tasarımlar ile sürekli ileriye doğru gittiğini görüyoruz. Hatta yakın zamanda yapılan tekrar logo tasarımı, küçük ekran gereklilikleri için düşünüldü. Mueller’e göre, Yazarlık’ta arama parçalarında çıkan zengin içerik, mobil dünya için çok karmaşık ve onların düşüncesine göre kullanıcılara yeterince fayda sağlamayacaktır.
Bir makale de, diğer bir sebebin spekülasyonları ortaya çıktı, Google Plus’tan katılımcı sayısının az olması ve kısmen zayıf adaptasyon Google’ın bunu durdurmasına sebep olmuş olabilirdi.

Diğer bir nokta da, başlıca yayımcıların çalışmalarında ortaya çıktı, bu etiketi kullanmayı deneyen yazarlar etiketi doğru kullanamayabiliyordu, yazarlık etiketinin uygulanması için etiketin hatalı kullanımı sorun yaratıyordu.

Bütün bu etiketin yanlış kullanımından ve yanlış uygulanmasından oluşan karmaşıklık ve dengesiz sinyaller, hiçbir arama motorunun istemeyeceği türden sinyallerdir. Günün sonunda, Google sonuçlarında, Yazarlık ile gösterilen zengin içerik parçasının diğer sonuçlara göre gerçekten daha iyi olduğunun garantisini veremiyordu, önde gelen sebep bu olabilir miydi?
Gary Illyes’in, “eğer daha çok site rel=author kullandığında, Google bunu tekrar kullanmaya başlayabilir” demesine rağmen, ben hiçbir şekilde bu durumda değişiklik olmayacağını düşünüyorum. Bu yüzden, Google’ın gelecekte tekrar rel=author kullanımı olsa bile, hiçbir şeyin bizim bildiğimiz ve sevdiğimiz Yazarlık programı gibi olmayacağına inanıyorum.



Yorum Yazın

Profesyonel destek için iletişime geçin. İletişim