Yeni Trend: Mobil Optimizasyon

Yeni Trend: Mobil Optimizasyon

Optimizasyon Sadece Bilgisayar İçin Değildir

Optimizasyon kavramı genellikle bilgisayar kullanıcılarına dönük olarak yapılan bir işlemdir, düşüncesinin artık geçerliliğini kaybettiğini görmekteyiz. Çünkü artık internet kavramı sadece bilgisayarlara has bir özellik değildir. Önce cep telefonlarına ilkel olarak giren internet erişimi, teknolojinin gelişmesiyle beraber akıllı telefonlara kaliteli şekilde girmeye başladı. Ardından ise tabletlerin gelişmesi ile beraber mobil SEO kavramı tam olarak oturdu.

Google’un Yeni Algoritması

Google son algoritma değişiklikleriyle beraber mobil aramalar için siteleri ayrıştırmaya başladı. Bu da demek oluyor ki siz artık mobil aramalarda çıkmak istiyorsanız sitenizi buna uyumlu hale getirmek zorundasınız. Aksi halde mobil aramalarda pek de yer edinmeniz mümkün değildir.
Popüler içerik yönetim sistemleri için mobil tema destekleri geliştirilmeye başlandı. Örneğin,   WordPress siteler için küçük eklentiler ile telefonlara uyumlu siteler anında oluşuyor. Seo hizmetleri Bunun yanında blog dağıtıcı siteler de mobil destek sunuyor. Blogspot’un mobil aramalarda oldukça üstlerde bu sayede çıktığını görmek mümkün.



Yorum Yazın

Profesyonel destek için iletişime geçin. İletişim