2013 Pubcon Matt Cutts Konferansı Sosyal Medya ve Arama Motorlarının Geleceği

2013 Pubcon Matt Cutts Konferansı Sosyal Medya ve Arama Motorlarının Geleceği

Google'nin kurucu ve sahibi olan Matt Cutts Las Vegas Pubcon'da yapılan açılışta önemli gelişmeler hakkında detaylı bir konuşma yaptı.  Konferansında web spam merkezinin başkanı Jason Calacanis'e yöneltilen sorular karşısında Matt Cutts Google'nin yeni algoritmalar üzerinde çalışmalara başladığını belirtirken yeni arama seçeneklerinin de kısa süre içinde gündeme gelerek yaygınlaşacağını belirtti. Bu yeni gelişmelerin ve yeniliklerin kısa süre içinde Google'nin yeni bir güncelleme olacağını gizlice duyurdu. Bunlara göre ise, Matt Cutts gelecek günlerde işlerin nereye gideceği hakkında da bilinmesi gereken bilgileri tüm açıklığı ile anlattı. Bu noktada özellikle "Google gibi özel ve kapsamlı arama yapan sistem giderek kendini geliştirecek ve daha kapsamlı bilgileri edinmenizi sağlayacaktır" dedi. Google'de aranan bütün kelimeler, bilgi grafik kuruluşları tarafından destek almaya başlıyor. Bu aşamalarda da birçok değişikliğin hayatımıza gidereceğini belirten Başkan Matt Cutts bunlar hakkında da gerekli bilgilerin sinyallerini verdi. Yeni sistemde konuşarak arama yapılacağını belirtti. Google'nin geçmiş zamanlara oranla şimdilerde büyük gelişmeler içinde olduğunu ve aradığınız bütün bilgileri kısa sürede ve son teknoloji sayesinde rahatlıkla bulabileceğinizi belirten Matt Cutts bu çalışmalar ile de gurur duyduklarını belitti. Google şimdiki aşamasından daha yüksek ve fazla şekillerde bulunan düzeyde okuma ve bütün kelimeler arasında bu ilişkileri birleştirmek mümkün olmaktadır, aynı zamanda derin öğrenme konusunda Google sözcükler ve kelimeler arasında bulunan bütün ilişkileri konusunda daha kapsamlı bir çalışma başlatıldığını duyurdu. Bunlara göre ise, Google kullanıcısı olan bir kişi aradığı kelimeyi arama motoruna yazarak arama yapabilmektedir. Ancak bu gelişmeler sayesinde sesli arama yaparak da istediğiniz ve aradığınız kelimeleri kısa sürede bulabilirsiniz. Başkan Matt Cutts Google'de yapılan bu sesli ve konuşmalı arama daha geliştirilmiş olarak sorunsuz şekilde kullanıcıların hizmetine sunulmaktadır. Bu sistem ise engelli kişiler tarafından şimdiden büyük ilgi göreceğe benziyor.

Alt Yapı Kalite Değişimleri Nasıl Olacak?

Hummingbird güncellemesi bazı değişikler için daha iyi ve kapsamlı bir çevirileri hedeflenmektedir. İçeriklere girilen yorumlar ve alıntı ile yapılan cevaplar bu şekilde dahada kuvvetlenecek. Bu aşamalarda sadece sözcükleri ve kelimeleri daha fazla şekillerde akıllı puanlama sayesinde anlamlı ve belirli sorunsuz kelimeleri sözcüklerin başarısını alabilirsiniz. örnek verilmesi gerekirse eğer yabancı dil araştırma yapan bir öğrenci arama motorunda aradığı bütün kelimeleri ve sözcükleri sorunsuz şekilde rahatlıkla bulabilecekler. Gelecek olan zamanlarda hayatımıza girecek olan bu panda güncellemesinin yumuşatılmış hali bazı siteler için içerikleri hakkında genel bilgileri vermektedir. Bu aşamalarda ise site yöneticileri belirli bir içerik alanları üzerindeki authoritativweness gelişimleri ile daha ileri konularda içeriklerini derinleşen bilgileri olarak ekleyebilirler. özellikle akıllı telefonlara yönelik içeriklere yön vereceklerini ve geliştiricilerin buna göre daha detaylı içerik girmelerini önerdi.

Webspam Değişiklikleri Nasıl Olacak?

Başkan Matt Cutts ise sonraki aşamalara geçmek için gerekli çalışmaların gözden geçirildiği hakkında bilgiler verdi. Penguen 2.0 ardından Penguen 2.1 olarak yayınlanan güncelleme yoğun bir şekilde kullanıma girmeye başlayacağını da belirtmiştir. Fakat gelecek olan zamanlarda sürekli olarak değişikliklerin de olacağını söyleyen Matt Cutts yetişkin içerikli ve spam sorgu yapan siteler için gelen güncellemeler bunlar üzerinde olmaya başlayacaktır. üzerinde durulması gereken bir konuda SERPS içinde ilerleyen zamanlarda güncellemenin geleceğidir. Yerli reklamlar ve diğer reklamlar Google dofollow bağlantılar ile editöryal olarak harmanlanmış reklam yayıncılığı ile aşağı çekilmektedir. Böylece ücret karşılığı ile satın alınan bağlantıların hiçbir önemi kalmayacağının da üzerinde çalışmalara başlanmış olduğunu pagerank güncellemesinin neden geç kalındığını gösteriyor.

Web Yöneticisi Araçlarındaki İletişim Güçleniyor

Google özellikle site yöneticileri ile iletişimlerinin artması neticesinde karşılıklı görüşmelerine de ağırlık verdiğini söyledi. Bu aşamalarda ise gerekli olan kurallarda somut örneklerin verilmesi, kötü amaçlı yazılım olarak kullanılan yazılımların ve hack'lar için bildirimde bulunacağını ve bunun önüne geçilmesi için gereken ilgiyi göstereceklerini belirtti.

Arama Motoru Geleceği

Arama motoru geleceği her zaman merak edilen konulardan bir tanesi olmaktadır. Gelecekte nasıl olacağı, ne gibi değişiklikler yaşanacağı ve benzeri sorular olmaktadır. Gelecek zamanda sanal makinelerin öğrenme kabiliyetlerinin gelişmesi boyutuna bağlı olarak bu soruya her hangi bir cevabın verilemeyeceğini, Google'nin Dünya üzerinde her yerde hizmet verdiklerini ve arama motorunun gelişiminin buna bağlı olduğunu çok iyi bir şekilde başarı yakaladıklarını belirtti.



Yorum Yazın

Profesyonel destek için iletişime geçin. İletişim