11 SEO Tekniği ve Stratejisi

11 SEO Tekniği ve Stratejisi

2017 yılına hızlı bir giriş yaptık ve mart ayının da sonlarına geldik bile. Bu süreçte sizlerle her seviyede birçok SEO tekniği ve stratejisi paylaştık. Sizler de biliyorsunuz ki SEO tekniklerini birkaç makaleye sığdırmak pek de mümkün değil! Bir KOBİ olarak veya SEO teknikleriyle henüz çok yeni tanışmış biri olarak kafanız karışmadan Güncel 2017 SEO Stratejilerini sadece 11 adımda kolayca anlatan ipuçları ister miydiniz? İşte bu yazımız tam da sizin için!

Bu 11 teknik 2017 SEO trendlerini harika bir şekilde başlıklarıyla birlikte özetliyor. Sadece birkaç dakika ayırarak SEO’da neler yapmalısınız, hangi açılardan eksikleriniz var hemen tespit edebilirsiniz!

Sözü uzatmadan bu 11 tekniği hemen paylaşıyoruz:
1. Gelecek Mobilde!
Hedef kitlenize çok daha geniş bir alanda görünür olmak ister miydiniz? O halde akıllı telefon kullanan müşteri demografisine odaklanın. Yüksek kalitede, tüm ekranlarda kullanılabilir olan bir responsive websiteniz mutlaka olmalı. 

2. Sesli Aramalar Yükselişte!
Web sitenize bir ses kaydedici veya müşterilerinizin sesli arama yapabileceği araçlar eklemeye ne dersiniz? Böylece, yazı yazmaya üşenseler bile sesli aktiviteleri mutlaka tercih edeceklerdir!

3. Sitenizin Hızını Artırın!
Web sitenizde, herhangi bir işlevi olmayan tüm içeriklerden kurtulun. Bunun site hızınıza büyük katkısı olacaktır ve tüm müşteriler hızlı çalışan siteleri tercih ederler. 

4. Web Siteniz Mobil Dostu Olmalı!
Web tasarımında öncelikli tercihiniz mobil dostu tasarımlar olmalı. Google, mobil dostu siteleri her zaman öne çıkarır. 

5. Sürekli Olarak Gerçek Kalitede İçerikler Üretin
Kaliteyi merkeze alarak, hata barındırmayan, geniş kitlelere hitap eden bilgilendirici gerçek kalitede içerikler üretin. Unutmayın, her zaman söylediğimiz gibi; niceliğe değil, niteliğe odaklanın! 

6. Sosyal Medyada Kendinizi Gösterin!
Sosyal medyada, adı üzerinde, sosyal olun! Paylaşımlar yapın, yorumlar bırakın. Takipçilerinizin de paylaşım yapmaları için onları teşvik edin. Tüm bunlar SEO çalışmalarınıza katkı sunan eylemlerdir.

7. Link Geliştirme: Kalite Yine Öncelikli!
Gerçek anlamda kaliteli backlink’ler inşa etmelisiniz. Kullanıcıların ilgili ve tutarlı buldukları anahtar kelimeler içermeliler. Bu uyumluluğu ve kaliteyi, arama motorlarının ödülsüz bırakmayacağından emin olabilirsiniz. 

8. SEO Stratejinizde “Long Tail” Anahtar Kelimelere Yer Verin!
Sizi arayan kullanıcıların işini kolaylaştıran; açıklayıcı, spesifik anahtar kelimeler kullanın. Açıklayıcı, kolay anlaşılır, hedef kitlenin arama çalışmalarına katkı sunan bu türdeki anahtar kelimeler hem rakipleriniz karşısında size avantaj sağlar hem de site trafiğinizi artırır!

9. Web Sitenizi HTTPS’e Taşıyın!
“http”den “http” e geçiş yapın. Böylece; bağlantılarınızı, bilgilerinizi ve web sitenizdeki tüm detayları koruma altına almış olacaksınız. Bunun aramalardaki sıralamanıza büyük katkı getireceğinden emin olabilirsiniz. Özellikle de e-ticaret siteleri, http ile müşterilerine güven vermek zorundadır!

10.  SEO’nun Yeni Adı, “Kullanıcı Deneyimi”!
Sitenizi ziyaret eden kullanıcıların; aradıklarını kolayca bulabilecekleri, adım adım hangi yolları takip edebileceklerini gösteren, tamamen kullanıcı dostu bir siteniz olmalı. 

11.  Google, kraldır! Ama, Bing ve Yahoo’yu da İhmal Etmeyin!
Google’ın, tek arama motoru olduğunu düşünmeyin. Tüm SEO çalışmalarınızda, diğer arama motorlarını da işin içine dahil etmelisiniz. 



Yorum Yazın

Profesyonel destek için iletişime geçin. İletişim