2017 Güncel SEO Trendleri

2017 Güncel SEO Trendleri

Google’ın, algoritmasını senede 500-600 kez değiştirdiğini göz önüne alırsak, kimi zaman hem pazarlama uzmanlarının hem de SEO uzmanlarının kafa karışıklığı yaşaması çok doğal. 
Durum böyle olunca, etrafta SEO ile ilgili birçok spekülasyon dolaşıyor. Gerçekle söylentiyi birbirinden ayırmak güçleşebiliyor. İnternette bilgi çok hızlı yayıldığı için, ne yazık ki yanlış bilgiler de aynı hızda önümüze gelebiliyor. 
Tüm bunlar, zaman ve kaynak israfına yol açıyor. Bu yazımızda, 2017 SEO trendleri ile ilgili bir toparlama yapacağız. Daha doğrusu, doğru bilinen genel yanlışları ortaya koyarak sizi uyarmak istedik. Sözü fazla uzatmadan hemen başlıyoruz!

Anahtar Kelime Yoğunluğu 

Çok daha eski yıllarda, içeriklerin anahtar kelimelerle gömüldüğüne şahit oluyorduk. Neyse ki o günler geride kaldı ve şu an içeriklerin hedefi okuyucuyu memnun kılmak. 2011 yılında, Panda bu yanlışa bir son verdi. 
Anahtar kelime yoğunluğu da kafa karıştırıcı bir faktör olarak karşımıza çıktı. Bu noktada, uygun kural çok kısa ve net. Anahtar kelime yoğunluğu halen daha önemli bir sıralama faktörü olma özelliğini koruyor. Aşırıya kaçmamanız yeterli! 

Birbirine Tam Uyumlu Anahtar Kelimeler

Ortalıktaki yaygın mitlerden birisi de birbirine tam uyumlu anahtar kelimelerle ilgili. Yani, anahtar kilit uyumundan bahsediyoruz aslında. Bu söylentinin de haklılık payı olsa da, en sık yapılan hata; doğallıktan uzaklaşmak!
İçerik üreticileri bazen, içeriklerde kullanılan anahtar kelimelerde bu SEO taktiğine o kadar çok ağırlık veriyorlar ki, metnin doğallığını bozuyorlar!
Daha önceki birçok SEOcu makalemizde bahsetmiş olduğumuz gibi; aslında içeriklerdeki en temel kurallardan birisi “doğallık”. Kelime çeşitliliği de hangi türden olursa olsun içeriklerinizi zenginleştirecektir. Durumu tersinden yorumlamak gerekirse; doğal içeriklerde kelime çeşitliliği vardır! En sağlıklısı, bu mantıkla ilerlemek.

Pop-Up’lar 

Açılır reklamlar konusu da kafa karışıklığının yaşandığı diğer önemli bir başlık. Google’ın bu konudaki uyarılarını daha önce paylaşmıştık. Yaşanan tecrübelere baktığımızda çıkan sonuç, dengeli olmanız yönünde. Evet! Google bu konuda siteleri cezalandıracağı uyarısında bulunmuştu. Bizler de Pop-Up açılır reklamların özellikle de kullanıcı deneyimi açısından hiç de hoş karşılanmayacağını belirtmiştik. Birçok farklı uzmanın neler söylediğini incelediğimizde görünen o ki, açılır reklamlar korkulduğu kadar büyük bir negatif etki yaratmadılar. Ancak yine de, bizim tavsiyemiz; bu reklam türleriyle ilgili aşırıya kaçmamanız gerektiği. Kendinize bir sorun. Herhangi bir siteye giriş yaptığınızda, Pop-Up form veya reklamlar hoşunuza gidiyor mu, yoksa sizi rahatsız mı ediyor?

Inbound Linkler

Linklerin SEO’da ne kadar önemli bir yeri olduğunu hepimiz biliyoruz. Büyük resme baktığımızda, outbound linklere yeterince önem verilmediğini söylemek gerekiyor. Herkes, inbound linklere odaklanmış durumda. 
Başka sitelerin, size link vermesini istemeniz, otoriterlik kazanmanız açısından tabii ki çekici. Ancak, outbound linkleri bir kenara atmamalısınız! 
Global ölçekte ünlü birçok yazar, outbound linkleri önemsiyor ve tavsiye ediyor. Link verdiğiniz sitelerin Google tarafından değer gören siteler olması yeterli. Tabii ki verdiğiniz linkler, kendi sitenizle ilgili konular olmalı. Kullanışlı bilgiler sunmaları da siteniz için ek bir artıdır. 
Örneğin; “Backlinko”, outbound linkleri; Google’ın en öncelikli ilk 200 farklı sıralama faktörü listesinde 31’inci sırada duyurdu. 
Bu gerçekten de değerli bir sıra! 
Peki, insanlar web sitenizi ziyarete gelmişken, onları sürekli olarak başka sitelere yönlendirmek iyi bir şey mi? Sitede kalma oranlarınızı olumsuz bir şekilde etkilemez mi? 
Bu haklı soruların cevabı şu: Google’ın en öncelikli (belki de tek) sıralama faktörü “Kullanıcı Deneyimi / Memnuniyeti” ve “Kaliteli İçerik”.
Eğer, outbound linklerinizi, zaten halihazırda kaliteli olan içeriklerinize birer destekleyici olarak kullanırsanız, Google sizi ödüllendirecektir! 

Bitirirken:

En çok kafa karışıklığının yaşandığı başlıkları ele almak ve çalışmalarınızı biraz daha netleştirmek istedik. Umarız faydası olmuştur.



Yorum Yazın

Profesyonel destek için iletişime geçin. İletişim