2017'de Öne Çıkacak Seo Teknikleri

2017'de Öne Çıkacak Seo Teknikleri

1. AMP’lerin Yükselişi (Accelerated Mobile Pages)
AMP’ler, yani Hızlandırılmış Mobil Sayfalar bir açık kaynak protokolüdür. Fonksiyonu ise webmasterlara, mobil araçlara anında yüklenebilen çok hızlı sayfalar oluşturabilme imkânı tanımasıdır. Böylece, çok basit yapısal değişimlerle 8 kat daha az veriyle, 4 kat daha hızlı yüklenen sayfalar oluşturulabilmektedir. 


2. “Yoğun” İçeriğin Yükselişi
İnsanlar benzer, hatta aynı içeriği defalarca okumaktan sıkılmış durumdalar. Daha eski zamanlarda pazarlama uzmanlarının hızlı tüketilen kısa içerikler tercih ettiklerini hepimiz biliyoruz. Ancak son yıllarda daha epik, yani bir destan olmasa bile bir hikayesi olan içeriklerin yükseldiğini gördük. Bu içerikler oldukça uzun formda olmalarına rağmen bir anlam bütünlüğüne sahipler. Ancak 2017 için beklentimiz şu ki; her iki içerik türünde de aşırılık var, bu yüzden öne çıkacak içerikler daha “yoğun” olanlar olacak. Yoğunluktan kastımız ise kısa olmasına rağmen, yoğun (faydalı) bilgi içermesidir.


3. Machine Learning Terimiyle Kullanılan Yapay Zekâ Araçlarının Etkisi
Google’ın yapay zekâ sinyali olan RankBrain son bir yıldır yayında. Bu yenilikle birlikte artık “algoritmik öğrenebilen makine”lerle tanıştığımızı söyleyebiliriz. Google Hummingbird fonksiyonlarının uzantıları, kullanıcıların bir arama yaparken kelimeleri ne şekilde bir araya getirdiklerini öğrenebilen bir yapıya sahip. Ayrıca, bu öğrenme sürecinde kendi algoritmalarını otomatik olarak güncelleyebiliyor. 


4. Kişisel Marka, SEO’nun Gizli Silahlarından Olacak
SEO’da, kişisel marka konumlandırmasının hiç olmadığı kadar önemli olacağını düşünüyoruz. Ziyaretçi paylaşımlarının güvenliğinin sağlanması ve kullanıcının güveninin kazanılmasından bahsediyoruz aslında. Bu güveni kazandığınızda site trafiğine ciddi oranda olumlu etkisi olacak. Hepimizi şaşırtan bir şekilde, bu avantajı SEO stratejilerinde değerlendirmiş olan markaların sayısı çok az! Sosyal medya platformlarında örneğin Facebook’un kullanıcı paylaşımlarını marka paylaşımlarından daha öne çıkarması gibi, benzer algoritma veya anlayış değişimlerine giden işletmeler, bunu bir kişisel marka konumlandırma aracına dönüştürmüş olacaklar. 


5. UEO (Kullanıcı Deneyimi Optimizasyonu) SEO Kadar Önemli Olacak
Kullanıcı Deneyimi Optimizasyonu, SEO için daima önemliydi (En azından bir dereceye kadar öyleydi). Google; mobil araçlar için düzgün şekilde optimize edilmiş, hızlı yüklenen, kullanıcının deneyimi esnasında eğlendiği (sayfada geçirilen zamana yansıyor) siteleri ön plana çıkarmayı seviyor. Ancak 2017’de kullanıcı deneyimine verdiği önemin daha da artacağı tahmin ediliyor (Özellikle de konuya mobil cihazlar açısından baktığımızda.) 


6. Aplikasyonlar / Uygulamalar Altın Çağını Yaşayacak
Geçtiğimiz son 3 yıl içinde mobil aplikasyonlarla ilgili ciddi oranda SEO opsiyonu ile karşı karşıya geldik. Uygulamaların indekslenmesinden, uygulama içeriklerinin deep linklerine kadar, uygulama dünyasında yaşanan büyük değişimlerle karşılaştık. Kullanıcılar, uygulamayı indirmelerine gerek kalmadan uygulama içeriklerini görüntüleyebilme deneyimi yaşadılar. Google şimdiye dek kullanıcıların mobil cihazlarda da, hiçbir yabancılık çekmeden aynı arama deneyimini yaşayabilmeleri için elinden geleni sundu. Ancak tüm bunlara ek olarak, 2017’nin uygulamalar için bir altın çağ olacağını ve bu trendin daha da yükseleceğini düşünüyoruz. Hatta, uygulamaların geleneksel web sitelerini yerinden edeceği günler çok yakın; yine de biraz daha zaman var. 


7. Dijital Kişisel Asistanlar Daha Sofistike Olacak ve Arama Performanslarını Etkileyecek
Aslında, kişisel dijital asistanlar şu an oldukça sıradan hale gelmiş durumda. Yani, yeni bir trend değil. Hayatımızın parçası haline geldiler. Cortana ve Siri gibi araçlar hayatımızı kolaylaştırıyorlar ve özellikle aramalar açısından düşünürsek sözel, sözsel aramalara dahil olmalarıyla birlikte bir değişimin de öncüsü oldular. Başka bir deyişle “arama kontekstinde” değişime neden oldular. 2017 ile birlikte bu yardımcı araçların daha sofistike hale geleceklerine şahit olacağız. Hem çeşitleri hem de sundukları hizmetlerdeki çeşitlilik artacak. Yeni tip aramalarla karşı karşıya geleceğiz. Bu da SEO açısından, sıralamalarda yeni fırsatları yakalama imkânı demek!



Yorum Yazın

Profesyonel destek için iletişime geçin. İletişim